.

El ple ha donat llum verda a la constitució inicial de l’organisme compartit amb Salou, Vila-seca i Constantí. Foto: Cedida

El ple de l’Ajuntament de Reus ha aprovat aquest divendres comparèixer als contenciosos administratius presentats en contra de la nova funerària supramunicipal Funecamp. Es tracta dels recursos tramitats per les empreses Elysius Europa SL, Memora Serveis Funeraris del Camp SL, Funeconca SL i Serveis Funeraris Pedrola Montbrió SL, les quals presten, actualment, el servei al territori. Paral·lelament, el consistori també ha aprovat, inicialment, la constitució de la societat pública que donarà servei a la capital del Baix Camp, així com a Salou, Vila-seca i Constantí. S’espera que en els pròxims mesos s’aprovi definitivament la seva creació i que l’organisme pugui iniciar la seva activitat als quatre municipis abans d’acabar l’any.

Durant el plenari de Reus també s’ha aprovat el Pla d’Igualtat intern de l’Ajuntament per al període 2024-2028, el qual incorpora noves estratègies “a favor del feminisme i la igualtat entre persones i sense discriminació”, segons han detallat des del consistori. Tot i això, han estat diversos els grups municipals que han votat en contra o s’han abstingut. Entre ells, els dos regidors de la CUP, els quals consideren que el govern “no ha escoltat els treballadors”.

Unes afirmacions que responen al posicionament també contrari dels sindicats que denuncien que no s’hagi inclòs l’actualització del protocol d’assetjament per motius laborals, de gènere i de sexe, el qual consideren que “té la mateixa importància o més que el Pla d’Igualtat”. “Aquesta situació és especialment greu tenint en compte que, durant els darrers temps, han sorgit diversos casos de denúncies oficials d’assetjament dins de l’empresa, així com nombroses queixes no oficials, les quals s’han hagut de gestionar amb uns protocols d’assetjament del tot obsolets, que fa més cinc anys que estan pendents d’actualitzar tot i la reivindicació reiterada de la representació sindical”, han denunciat des de CCOO a través d’un comunicat


Altres notícies:


El ple també ha aprovat la modificació del Pla Estratègic de Subvencions 2022-2024 per “adaptar-lo a l’actual mandat municipal i incorporar noves orientacions estratègiques”. “En paral·lel, el consistori elaborarà un nou Pla Estratègic de Subvencions 2025-2027 vinculat als pressupostos del pròxim any, on es fixaran els objectius alineats amb el Pla d’Acció Municipal 2023-2027”, segons han detallat fonts municipals.

Nova moció sobre Reus Net

Paral·lelament, el plenari d’aquest mes de juny també ha comptat amb la presència dels treballadors de Reus Net. Aquesta vegada ho han fet coincidint amb la moció presentada pel PP, on han instat al govern municipal i a la direcció de l’empresa UTE Reus Net a implementar les mesures necessàries per obrir espais de negociació amb el comitè d’empresa que permetin el desbloqueig del conflicte. En aquest sentit, han recordat que “en cap cas, la situació salarial dels treballadors i treballadores pot quedar enquistada en la congelació salarial de la plantilla”.

També han demanat a l’empresa que “atengui les demandes dels treballadors amb la finalitat d’arribar a un acord just, amb l’objectiu de donar un servei de qualitat a la nostra ciutadania”, el qual passa per millorar les condicions “tan econòmiques, de seguretat i de salut laborals” de la plantilla. Per acabar, han instat al govern municipal i a la companyia a “realitzar un programa d’actuació eficient per millorar el servei de recollida i neteja”. “El conveni s’acaba i no s’ha arribat a un acord”, ha assegurat el regidor Sebastià Domènech (PP) qui ha alertat que si no s’arriba a una solució “tindrem situacions preocupants a la ciutat”. Una problemàtica que segons han denunciat des de la CUP esdevé el resultat d’externalitzar els serveis.

Reconeixement pòstum a Carles Busquets

Finalment, l’Ajuntament de Reus ha aprovat per unanimitat concedir la Menció Honorífica Municipal a títol pòstum al fotògraf Carles Busquets, qui va morir a finals d’abril. Busquets va destacar per una trajectòria personal marcada fins al darrer moment a la fotografia i testimoni gràfic del batec ciutadà reusenc durant molt anys. L’arxiu que deixa com a llegat recull innombrables imatges que són testimoni de la vida reusenca de les darreres dècades, des dels moments més festius fins a les efemèrides històriques més rellevants esdevenint un referent indiscutible dins del sector. A més, va ser un gran aficionat al món ferroviari, membre fundador i primer president de l’Associació d’Amics del Ferrocarril i impulsor del Parc del Ferrocarril.

ACN