.

.

TOTS 21

El web inclou un nou apartat que agrupa experiències culturals per gaudir sense sortir de casa. Foto: visitmuseum

El Museu d’Història de Cambrils s’ha sumat a la campanya #museusacasa amb un nou apartat web que agrupa tots els recursos en línia i la publicació d’un recorregut virtual inèdit pel Molí de les Tres Eres. L’objectiu és acostar a la ciutadania els materials virtuals propis o que han comptat amb la col·laboració del Museu en els darrers anys.

Recorregut pel Molí de les Tres Eres

La nova visita a la seu principal del Museu permet entrar a l’interior d’aquest molí fariner hidràulic del segle XIX i passejar-se per les dues exposicions permanents sobre l’arqueologia i els molins a través d’aquest enllaç https://my.matterport.com/show/?m=4yYmcBCA5XK.

La primera exposició és un recorregut que va des de la prehistòria fins a la baixa romanitat, a través dels objectes neolítics, ibèrics i romans que provenen dels diferents jaciments del municipi. La segona mostra dos molins de rodet horitzontal i ens acosta a una societat preindustrial que depenia en gran manera de la farina i de l’aigua.

El nou espai web

Els continguts del nou espai web es poden consultar clicant el banner #museusacasa del web del Museu o directament des d’aquest enllaç https://www.cambrils.cat/museu/menu1/recursos-en-linia i es divideixen en quatre grans temes: espais museístics, memòria històrica, patrimoni marítim i museu educatius.

Al primer apartat s’hi poden trobar recursos com el nou recorregut pel Molí de les Tres Eres; l’audiovisual «Cambrils, els orígens»; la vil·la romana de la Llosa en 3D per conèixer la història dels seus habitants, les tècniques que utilitzen els arqueòlegs i les tasques que realitzen per fer comprensible les restes arqueològiques; les imatges descoberta dels bronzes de la Llosa enregistrades el 1992 per Josep Maria Recasens Colom, i o un reportatge del jaciment del Cavet.

El segon grup de propostes està dedicat a la memòria històrica i s’hi poden trobar reportatges sobre els refugis antiaeris o seguir l’evolució de Cambrils en els últims 200 anys de Jordi Martí Henneberg.

La tercera temàtica és el patrimoni marítim, on s’hi recullen exposicions virtuals sobre la tempesta de 1911, les embarcacions o les dones de la platja, o material audiovisual sobre la festa de l’ormeig, entre altres.

Finalment, al quart bloc hi ha materials educatius com diferents itineraris per a escolars (dedicats a la memòria de la pau, Cambrils en temps de guerra i Antoni de Gimbernat) i una activitat per descobrir i pintar una galera.