.

3de10 de la Colla Jove Xiquets de Tarragona

Cap de setmana històric. La 25ª edicó del Concurs de Castells ha deixat un dolç sabor de boca a les colles tarragonines. Totes han tocat sostre i s’han pogut superar a si mateixes en una edició histórica.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha superat els seus límits i ha arribat a un nivell de 10. Ha estat en la quarta ronda del Concurs quan han aconseguit ensenyar l’aleta i carregar el seu primer 3 de 10 emmanillat de la seva història. La Jove ha aconseguit el tercer lloc en la classificació general amb 5.235 punts presentant vàries construccions. Ha començat amb un 9de8, sortida conservadora per trencar el gel i matar els nervis. Han seguit amb un 5de9 amb folre, castell que ha aconseguit descarregar vint anys després a la Tàrraco Arena. En la tercera ronda la Jove ha arriscat amb un 3de9 amb folre i agulla, el castell més important que prova en la seva història. El castell carrega però a l’hora de descarregar, l’estructura de tres s’ensorra. Ha estat la quarta ronda on s’han tret el mal sabor de boca. Ja ho van avisar, volien coronar el cel amb un 3de10 amb folre i manilles, i així ho han fet. El moment en que l’enxaneta ha aixecat el braç el públic ha esclatat en una ovació ensordidora. No han aconseguit descarregar, però la Jove ja ha fet història.

2de9 amb folre i manilles dels Xiquets de Tarragona | Foto: Paula Arbeloa

Els Xiquets de Tarragona també han viscut el seu millor concurs aconseguint una històrica quarta posició carregant el 2de9 amb folre i manilles i descarregant el 3 i el 4 de 9 amb folre. Els matalassers han signat avui la millor actuació que han fet mai al Concurs. Han encetat la seva actuació amb el 3 de 9 amb folre, un castell que s’ha descarregat sense cap tipus de complicació i, els permetia encarar el 2 de 9 amb folre i manilles, que els ha quedat en intent. No conformes amb aquest resultat, han decidit tornar a provar. En aquesta ocasió el castell ha arribat a coronar-se però ha fet llenya quan la canalla començava a sortir. El castell que ha acompanyat les estructures anteriors ha estat el 4 de 9 amb folre, que després d’un primer peu desmuntat s’ha descarregat de manera impecable. Finalment, han tancat amb el tradicional pilar de 5 de comiat.

Dissabte van participar a la jornada els Castellers de Sant Pere i Sant Pau i els Xiquets del Serrallo. Els de Sant Pere i Sant Pau van fer la millor actució de la seva història a la Tàrraco Arena el dissabte, acabant en 21ª posició amb 1.255 punts. La seva actuació ha estat històrica, poden descarregar tos els castells presentats i descarregant el seu primer 3de8, seguit d’un 2de7 i un 7de7. Els Xiquets del Serrallo, en 26ª posició i amb 965 punts, també s’han tornat a superar aconseguint carregar el primer 5de7 amb agulla de la seva història, un 7de7 i un 9de7.

AnnaMG