.

.

TOTS 21

Cartell dels premis. Foto: Cedida

Cartell dels premis. Foto: Cedida

El Grup BASF i el Club d’Excel·lència en Sostenibilitat i amb la col·laboració d’Efe Verde com a media partner han obert la convocatòria per a la cinquena edició dels premis a la millor pràctica d’Economia Circular a Espanya. L’objectiu d’aquests premis és reconèixer aquells projectes i treballs de recerca que, basats en l’economia circular, contribueixin o tinguin el potencial de contribuir de manera substancial al desenvolupament de la competitivitat empresarial al nostre país, amb especial atenció en aquells projectes que incloguin la perspectiva de la sostenibilitat ambiental i social en el desenvolupament i objecte d’aquests. El termini de recepció de candidatures, que ha donat principi avui, estarà obert fins al pròxim 23 de juny 2023.

Carles Navarro, director general de BASF Espanyola, lloa la voluntat de totes dues institucions per impulsar l’economia circular al llarg d’aquests cinc anys. Un compromís, explica, alineat amb el “ferm compromís de BASF amb l’economia circular i la sostenibilitat. D’una banda, fem esforços per circularitzar els nostres propis processos industrials i, per un altre, com a empresa química, investiguem i desenvolupem solucions perquè uns altres trobin el seu camí cap al model circular. Tota iniciativa encaminada a fomentar nous models, productes i serveis d’aquestes característiques que siguin beneficiosos per a la societat i el medi ambient, tindrà en BASF un aliat. Ara més que mai és important crear química per a un futur sostenible”.

Les categories en les quals es divideix en premi són:

  • Millor Iniciativa Pública
  • Millor pràctica Circular Grans Empreses
  • Millor pràctica Circular en PIME’s
  • Millor Start-up Circular
  • Millor pràctica Circular en el Món Acadèmic
  • Millor pràctica Circular a la Divulgació: es premiaran aquells treballs o articles en mitjans de comunicació; treballs científics, iniciatives de difusió o divulgació de *influencer, millor iniciatives en blogs, etc., relacionats amb l’economia circular.

Els criteris pels quals es regeixen les candidatures i opcions per al premi són:

  • Projectes en fase de desenvolupament, sigui aquest parcial o total, en el moment de presentar la candidatura.
  • L’àmbit d’actuació sigui el territori espanyol, amb independència que el seu abast sigui nacional, regional o local a Espanya.
  • Amb resultats – totals o parcials – verificables.
  • Basats en el concepte d’economia circular i que contribueixin a reduir o evitar la utilització de recursos naturals de la nostra economia a través dels models de negoci anteriorment citats.

Les bases dels premis estaran exposades en el butlletí del Club d’Excel·lència en Sostenibilitat www.responsabilidadimas.org.

El jurat estarà compost per prestigiosos experts a nivell institucional, acadèmic i empresarial en matèria d’innovació empresarial i tecnològica, desenvolupament de programes formatius, i de sostenibilitat, a més, per alts directius de BASF a Espanya i el Club d’Excel·lència en Sostenibilitat.

Les iniciatives guanyadores, així com la resta de les propostes presentades, formaran part de la biblioteca en línia de bones pràctiques en economia circular d’Espanya, el major d’aquestes característiques i impulsat per BASF a partir dels seus premis. Allotjada en la plataforma Responsabilitat/i+ del Club d’Excel·lència en Sostenibilitat, la plataforma permet filtrar per grandària de l’organització, model de negoci circular i per sectors.