.

.

TOTS 21

El regidor d’Hisenda i Recursos Generals, Joaquim Enrech.

El govern de Reus -PDeCAT, ERC i Ara Reus- prorrogarà el pressupost per al proper exercici. El regidor d’Hisenda i Recursos Generals, Joaquim Enrech, ha justificat la decisió no negociar els comptes a “la falta de voluntat d’estesa” de l’oposició. En aquest sentit, Enrech ha recordat que els comptes de 2017 i 2018 es van aprovar per la via de la moció de confiança a l’alcalde i que la dinàmica dels grups municipals ha estat “fixar línies vermelles insalvables” i “eternitzar les negociacions en el temps, sense cap voluntat real d’acord”. Per aquest motiu, ha dit el regidor, no volen “perdre el temps en debats estèrils”. El govern també ha decidit congelar els impostos per a l’any vinent.

“La bona gestió pressupostària i econòmica; així com els bons resultats, amb superàvit dels darrers exercicis; i una planificació acurada, ens permeten prendre aquesta decisió”, ha afirmat Enrech aquest dilluns.

En relació a la pròrroga dels pressupostos, Enrech ha afirmat que “els resultats econòmics avalen la gestió del Govern de Reus; i els pressupostos vigents permetran afrontar l’exercici 2019 amb plenes garanties i solvència”.

“L’evident i demostrada falta de voluntat d’entesa dels grups municipals en relació a les ordenances i el pressupost ha portat al Govern a prioritzar el servei a la ciutadania”, ha afirmat el regidor. Enrech ha subratllat que el govern “sempre ha fet bandera del diàleg”, però que no volen “perdre el temps en setmanes de converses estèrils”.

A més, el regidor ha destacat que la congelació dels impostos i les taxes municipals per al 2019 és una “decisió coherent amb les dues polítiques principals de l’administració Pellicer: una creixent política d’atenció a les famílies, especialment d’aquelles que encara pateixen les conseqüències de la crisi; i una política d’estímul de l’activitat econòmica”.