.

.

TOTS 21

El vicepresident del Govern amb funció de president, Pere Aragonès. Foto: ACN

El vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, ha anunciat aquest dissabte que la Generalitat aprovarà el toc de queda en les properes hores perquè entri en vigor diumenge a la nit, un cop el consell de ministres hagi aprovat l’estat d’alarma. En preguntar-li per un confinament domiciliari, Aragonès ha reconegut a TV3 que “cal preparar-se per a tot”. “Pot passar, si digués que està descartat no seria honest”, ha reconegut el republicà, que ha indicat que això passaria quan el sistema sanitari ja no pogués aguantar. “Però no volem arribar a aquí”, ha insistit. Pel que fa al tancament de la restauració, tampoc ha descartat que es prorrogui. “Si hem d’allargar-ho ho allargarem”, ha dit.

En aquest punt, Aragonès ha assenyalat que si el tancament de bars i restaurants s’allarga en el temps s’ampliarà el paquet d’ajudes que va aprovar el Govern fa uns dies. Ha assegurat que s’invertirà “el que calgui”, més enllà dels 40 MEUR inicials. També ha indicat que hi haurà mesures per als autònoms, un augment de la Renda Garantida de Ciutadania i un pla de xoc pels desnonaments ajornats que s’estan executant ara.

Com ja ha fet la consellera de Salut aquest dissabte, ha insistit que el toc de queda i el tancament de la restauració són “mesures independents, que no són intercanviables”. “Ja m’agradaria poder treure totes aquests restriccions”, ha reblat.

Encara sobre el toc de queda, ha explicat que com a mínim serà entre les 23 i les 6 hores, però s’està estudiant si s’avança fins a les 22. En aquest sentit, ha indicat que el toc de queda, si fos una mesura aïllada, no serviria, però sí que ajuda perquè complementa d’altres que el Govern ja ha pres.

En demanar-li si hi haurà eleccions el 14 de febrer, Aragonès ha apuntat que l’objectiu del Govern és que es puguin celebrar. “Si la situació fos molt molt greu pensaríem en un ajornament, però no volem arribar aquí”, ha explicat. En aquest sentit, Aragonès ha apuntat que cal gestionar les crisis a “curt termini” però també “mirar a l’horitzó” pel que fa als pròxims mesos.

Preparat per ser el candidat d’ERC

Aragonès ha assegurat que se sent “preparat” i està “a disposició” per ser el cap de llista d’ERC al Parlament, alhora que ha recordat que això ho haurà d’escollir la militància. Ha subratllat que qualsevol altre company podria postular-se, però ha insistit que qui hauria d’encapçalar la candidatura hauria de ser Oriol Junqueras o Marta Rovira.

Com altres vegades, el republicà ha descartat un acord de govern amb el PSC després de les properes eleccions. Ha assegurat que això és “absolutament inviable”, perquè els republicans i els socialistes catalans defensen “projectes contraris”. “Un acord amb ells seria incoherent” ha subratllat.

ACN