.

‘El dulce sabor del limón’, protagonitzada pels coneguts actors David Solans (Merlí, Fill de Caín) i Elena Rivera (Cuéntame cómo pasó), s’estrenarà a cinemes a nivell nacional el dia 5 de desembre, i ja competeix als XI Premis Gaudí de l’Acadèmia del Cinema Català. La pel·lícula del productor, director i guionista tarragoní David Aymerich –Ayhe Productions– s’estrenarà a varis cinemes de Barcelona i altres capitals catalanes i nacionals de la mà de la distribuidora Splendor Films. “Un somni fet realitat”, segons ha expressat el mateix Aymerich.

Ja fa més de 4 anys que el jove director va rodar la pel·lícula a Tarragona quan tot just començava la carrera de Comunicació Audiovisual a la URV. La ciutat va esdevenir un plató inolvidable per ambientar totes les seqüències del llargmetratge. Malauradament, a dia d’avui no està garantida la seva distribució a les multisales de la província tarragonina el proper mes de desembre.

Paral·lelament, l’òpera prima d’Aymerich també competeix als XI Premis Gaudí. El dulce sabor del limón lluitarà per un lloc a la gala que es celebrarà el 29 de gener a Barcelona. “Millor protagonista masculí” (David Solans), “Millor fotografia” (Luis Enrique Carrion-AMC) i “Millor música original” (els Ivan Oechsle i Valen Haralambidis) són algunes de les apostes fortes de la producció.Una ambiciosa meta per una pel·lícula que va començar el seu camí de forma prematura quan gran part de l’equip just havia assolit la majoria d’edat i es va finançar amb estalvis del mateix Aymerich. Ara, després de mostrar la ciutat de Tarragona per tot el món, es podrà gaudir als cinemes d’aquí a un mes. L’espera arriba al seu final.

Mntrestant, Ayhe Productions segueix treballant en el seu pròxim llargmetratge. Un pas endavant per la jove productora tarragonina que cada vegada veu més aprop la possibilitat de rodar algunes escenes de la seva segona pel·lícula a Tarragona. “Gràcies a la Txell Roig i la Tarragona Film Office ens és molt més fàcil poder rodar a casa nostra”, ha finalitzat Aymerich al respecte.