.

.

TOTS 21

L’Àxel Méndez, amb només 9 anys, ha quedat enguany primer al Campionat de Catalunya. Foto: Cedida

L’Àxel Méndez és un jove creixellenc que, amb només 9 anys, ja es perfila com una gran promesa del Bike Trial, tant a nivell català com espanyol. De fet, malgrat la seva curta edat, l’Àxel ja és tot un expert del Bike Trial.

Quan tant sols tenia 5 anys i. com si fos un joc per a ell, ja va començar a fer equilibris damunt d’una bicicleta i ho feia força bé i el més important és que gaudia mot fent-ho. Sortia amb la bici pels voltants de casa seva a fer equilibris i cabrioles; els camps i boscos de Creixell han estat els primers testimonis de les seves habilitats com a jove pilot de Bike Trial.

Els seus pares el van inscriure al Club BIKEPARK BAUHAUS de Torredembarra i aquí va començar una trajectòria molt prometedora d’aquest jove pilot creixellenc del Bike Trial. L’any 2017 es va proclamar Campió de la Copa Catalana i de la Copa Osona en la categoria de joves principiants i va quedar segon a la Copa Tarragona.

A l’any 2018 es va classificar en segon lloc del Campionat de Catalunya. Va quedar primer de la Copa Catalana i tercer classificat de la Copa Tarragona i de la Copa Barcelona, a on competia amb joves de categoria superior per la seva edat.

L’any 2019 va guanyar el Campionat de Catalunya, va quedar primer a la Copa Catalana (categoria superior) i es va classificar en segon lloc al Campionat d’Espanya. Va guanyar la Copa d’Espanya, la Copa Osona de categoria superior i es va classificar en tercer lloc a la Copa Tarragona (dues categories per damunt de la seva edat).

Enguany, l’Àxel ha quedat primer al Campionat de Catalunya, ha estat el tercer classificat al Campionat d’Espanya i ha quedat en quarta posició a la Copa Espanya.

De moment són els seus pares els que es fan càrrec de les despeses dels viatges i desplaçaments que l’Àxel ha de fer arreu de l territori per participar a les diferents competicions de bike trial, amb el suport del seu club de Torredembarra.

Amb la finalitat de conèixer tot el que fa l’Àxel damunt de la seva bici, competicions en les que participa i èxits esportius els seus pares li han obert un perfil d’instagram a on podreu obtenir tota la informació que calgui. El perfil a on el podreu seguir a instagram és: @axelmstrial

Què és el Bike Trial?

Nascut a Catalunya el 1980, aquest esport gaudeix d’un gran reconeixement a nivell mundial entre els amants dels esports sobre dues rodes.

Inicialment anomenat bicitrial, acrònim de trial sense motor, el bike trial és una de les formes més complexes i tècniques d’anar en bicicleta. Aquesta disciplina consisteix en passar per obstacles i ‘zones’ determinades amb l’única propulsió dels pedals sense tocar de peus a terra, sent penalitzats si s’ajuden amb alguna part del seu cos.

La dificultat d’execució converteix aquest esport en un dels més complets sobre dues rodes, ja que exigeix una gran preparació física però també mental per poder executar amb exactitud cada un dels passos necessaris per superar els reptes. El resultat: un espectacle garantit per als aficionats a l’esport.

Redacció