.

.

TOTS 21

L’òrgan de participació es va reunir dimecres a l’Ajuntament i va comptar amb l’assistència de diferents representants veïnals. Foto: Ajuntament

El Consell de Barri de la Llosa i de les urbanitzacions de Ponent es va reactivar el passat dimecres amb un nou sistema de funcionament més operatiu per resoldre les queixes i generar propostes de millora. Aquesta primera reunió va ser presidida per l’alcalde, Oliver Klein, i va comptar amb la participació de la nova regidora de barri, Yolanda Burgos, altres regidores del consistori, i representants de l’Associació de Veïns de la Llosa, la Urbanització Tarraco, la Urbanització Mimoses, l’Associació Platja de la Llosa i la Urbanització Mar Cambrils.

Amb la voluntat de marcar una nova dinàmica, la regidora Yolanda Burgos va presentar un dossier exhaustiu amb les dades de serveis urbans, via pública, neteja, mediambiental, platges, parcs i jardins, telecomunicacions, mobilitat i infraestructures.  

A més, la regidora va explicar que es realitzarà una enquesta a tot el veïnat de la zona per conèixer les valoracions i expectatives d’aquestes urbanitzacions de ponent i va proposar una modificació del reglament de funcionament del consell per permetre la participació de ciutadania  individual que tingui interès, referencialitat o expertesa i vulgui col·laborar en aquest òrgan. Una altra novetat és que el consell estrena imatge i logotip per iniciar aquesta nova etapa.

Burgos va afirmar que es vol emprendre aquest nou funcionament per donar més utilitat i eficàcia a aquest espai de participació. “L’objectiu és que el consell sigui un canal de transparència que permeti avançar cap al model de govern obert que avui dia és necessari per gestionar conjuntament les ciutats”, va assegurar la regidora.

Els Consells són òrgans estables de  participació i consulta àmplia i plural entre representants municipals i representants associatius per tractar els temes d’interès comú que afectin al barri  en la seva totalitat  i des d’una perspectiva estratègica. Actualment a Cambrils hi ha deu consells de barri constituïts que són espais claus d’intercanvi d’informació.

Redacció