.

Un moment del partit del CBT contra l'Alcázar. Foto: Cedida

Un moment del partit del CBT contra l’Alcázar. Foto: Cedida

El CBT va aconseguir ahir trencar la ratxa de quatre derrotes consecutives i guanyar al Serrallo per primera vegada aquesta temporada. Després de les desfetes davant Sammic i Granada, els aficionats blaus van poder gaudir de la treballada victòria del seu equip davant Alcázar Basket (84-69). El CBT va fer un partit molt complet, amb molta intensitat i agressivitat en defensa i amb un Ferran Torres que va ser impossible d’aturar i va acabar sent el millor del partit.

Tal com ha passat en els dos enfrontaments que el CBT ha disputat al Serrallo, el primer quart va començar molt igualat, amb alternança de punts i de domini en el marcador. Els blaus van buscar intensament el joc dins la pintura, amb pilotes per a Ferran Torres, qui va portar el pes anotador del seu equip. Això unit a una bona defensa va mantenir el partit igualat fins al final dels primers deu minuts. A falta de dos minuts per arribar al final d’aquest primer quart va ser quan Alcázar Basket va posar una diferència de 5 punts (9 – 14). La dinàmica la van trencar Ferran Torres, Xavi i Marc Giménez que, amb un parcial de 6 – 0 van portar el seu equip a liderar de nou el partit per un punt de diferència. Tot i això va ser l’equip manxec qui es va emportat el primer quart.

Tot i iniciar el segon temps per sota, van ser els de Berni els que es van mostrar més concentrats per tal de revertir el marcador i portar el partit al seu favor. La intensitat defensiva i el bon joc en equip en atac (amb Marc Giménez fent una gran tasca en el rebot ofensiu) van obrir una distància de 5 punts (24 – 19). Els manxecs, liderats per Laguerrre, no van deixar que els locals es trobéssin del tot còmodes sobre el parquet, però no van poder fer res davant el bon final de quart que va fer el CBT. Un dos més u de Ferran i una cistella de Salim sobre la botzina van posar el 38 – 33 al marcador i les esperances de la grada de veure la primera victòria dels seus.

Orion va posar encara més de cara les coses pel seu equip amb l’inici del tercer quart. Amb un triple va posar la màxima diferència del partit fins al moment (+8). I Alcázar va entrar en la dinàmica de no trobar solucions per frenar l’embestida dels de Berni Álvarez. Ferran Torres va tornar a demostrar, a totes dues bandes de la pista, perquè és un dels jugadors més determinants d’aquest equip, i Orion, amb tres triples, va agafar el lideratge ofensiu del CBT per portar el seu equip onze punts per sobre dels manxecs. L’agressivitat en defensa va ser essencial per portar el partit en aquesta situació i a falta només dels últims 10 minuts.

Amb tot de cara en el darrer quart, el CBT va poder jugar amb tranquilitat, cosa que no havia pogut fer en la resta de partits a excepció del primer al País Basc. Els de Berni van desplegar el seu joc col·lectiu i van fer impossible la reacció rival a base de triples. Dani Martínez va portar la diferència fins als 19 punts, deixant ja el partit totalment decidit. Finalment, el CBT es va acabar imposant per 84 – 69.

Els de Berni viatjen ara a Gandia el proper dimecres per intentar reafirmar la reacció de l’equip.