.

El servei durarà dos mesos. Foto: Cedida

El servei durarà dos mesos. Foto: Cedida

L’Ajuntament del Catllar vol augmentar la seguretat en l’entorn rural i, amb aquest objectiu, comptarà amb un guarda rural durant els propers dos mesos. Les seves funcions seran bàsicament el control d’abocadors incontrolats, de les situacions que generin risc d’incendi forestal i els robatoris en explotacions agrícoles, sobretot de garrofes.

Aquest guarda, que estarà operatiu els set dies de la setmana, es coordinarà amb els guàrdies municipals i els Mossos d’Esquadra. Amb aquest objectiu, aquest dimecres, 16 d’agost, s’ha portat a terme una reunió amb la participació de l’alcalde i el regidor de Medi Rural del Catllar, representants de pagesos del municipi, Guàrdia Municipal, Agents Rurals i Mossos d’Esquadra.

L’alcalde del Catllar, Jordi Ruiz, explica que “en una setmana ens hem trobat amb tres conats d’incendi en diferents espais”. A més, l’Ajuntament està vol evitar els abocaments incontrolats que es fan al medi rural i, davant la situació de sequera, minimitzar al màxim el risc d’incendi. “Per això hem decidit fer un esforç i invertir diners en aquest servei de guarda forestal durant aquests dos mesos, quan la calor encara és molt forta”, afegeix Ruiz.

Els Mossos d’Esquadra valoren molt positivament la iniciativa, que se sumarà a les tasques relacionades amb la seguretat i el control de fets delictius que estan portant a terme actualment al Catllar.

La posada en marxa del servei de guarda forestal del Catllar començarà en aquesta primera etapa de dos mesos -del 16 d’agost al 16 d’octubre-, però des de l’Ajuntament del Catllar s’apunta que la vocació és de continuïtat en aquests mesos de més activitat i més perill d’incendi en l’entorn rural.

V.Tapias