.

D’esquerra a dreta, Montse Salort, Josep Maria Mañé, Lurdes Malgrat i Marc Gerris. Foto: DiariTots21

Amb la satisfacció d’haver endegat un any dedicat al centenari de la benedicció de l’església del Sagrat Cor ple d’èxists, Vistabella encara la setena edició de la Primavera Musical amb una triple proposta musical, que clourà amb un espectacle on el temple que va construir Josep Maria Jujol en serà el gran protagonista.

La Primavera Musical tancarà a partir d’aquest dissabte la celebració del centenari, que tindrà elr emat final amb una exposició a l’octubre comandada pel director de l’Escola Superior d’Arquitectura de la URV i gran expert en jujol, Roger Miralles.

Aquesta setena edició estarà formada per tres muntatges musicals que es concentraran entre el 25 de maig i el 8 de juny. Un conjunt de concerts variats de música de cambra de petit format, íntims i de gran qualitat amb la participació de formacions com KamBrass Quintet, Judit Neddermann i diversos solistes de renom de la demarcació de Tarragona, que protagonitzaran l’espectacle final ubicats en difeents llocs de la façana de l’església.

La setena Primavera Musical a Vistabella dona continuïtat a la celebració del centenari de l’església del Sagrat Cor, que es va iniciar l’any passat amb sis concerts. La primera proposta arriba de la mà de KamBrass Quintet, un grup de joves músics emergents. Un conjunt de vent metall que oferirà ‘Bach to origins’.

Dos Bachs

La primera part del concert buscarà els orígens d’aquest tipus de formació amb una obra del compositor espanyol Isaac Albéniz. Tot seguit, dos Bachs pendran el relleu del concert. D’una banda, el conegut Johann Sebastian Bach amb el Preludi i fuga original per a orgue i, de l’altra, el trompista americà Jan Bach amb ‘Rounds and Dances’, formada per cinc moviments de diferents estils. També s’hi podran escoltar peces de W. Lutoslawski i Enrique Granados. Un quintet format pels trompetistes Guillem Cardona Zaera i Joan Pàmies Magrané, Maria Servera Monserrat a la trompa, Xavier Gil Batet al trombó i el tuba Oriol Reverter Curto. El concert serà dissabte 25 de maig a les 20.30 h.

Judit Neddermann

L’1 de juny Judit Neddermann farà parada a Vistabella amb el seu cinquè disc: ‘LAR’. Una proposta que es mou entre el folklore ibèric i la música brasilera, estils que sempre han format part de la trajectòria de l’artista. ‘LAR’ és un disc en el qual Neddermann torna a casa, honra les arrels, s’envolta de músics estimats i crea cançons que busquen l’amor, la pau, la celebració i la llum. Un treball on es mostra sense impostures, de manera natural, amb la seva veu com a peça essencial. Un concert molt íntim, a duet amb el guitarrista Pau Figueres, qui juntament amb Arnau Figueres també ha coproduït el disc. La cita serà a les 20.30 h.

El concert de cloenda

El punt final de la celebració del centenari es viurà el 8 de juny a les 22 h. Una proposta que es gaudirà des de l’exterior de l’església, amb la seva arquitectura com a protagonista de la nit.

‘Tot ple d’art, temple d’amor, joieta d’or’ serà un espectacle musical, visual i poètic que comptarà amb la participació de diversos músics. Entre ells, hi haurà les sopranos Mireia Tarragó i Clara Brunet, el tenor Roger Padullés, el pianista Bruno Anguera, la violinista Marta Cardona, el conjunt ‘Txek’ format per Nando Taló i Siscu Aguilera, així com Pau Puig a la dolçaina i també la participació de KamBrass Quintet.

Un muntatge que farà valdre els orígens del temple: una església pensada per al poble i construïda amb l’ajuda de tots els veïns. D’aquesta manera, la música connectarà l’espectador amb la terra i el camp. També s’hi podran escoltar composicions d’època modernista i músiques de caràcter religiós. Tot plegat, estructurat sota el guió del cineasta Marc Barceló.

Per la seva banda, el director musical Marc Guerris ha destacat que “aquesta setena edició ens fa molta il·lusió perquè tanca la nostra participació al centenari de l’església i demostra, una vegada més, que el cicle musical està consolidat”. A la vegada, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de la Secuita, Josep Maria Mañé, ha explicat que “fins al moment, les activitats relacionades amb el centenari del temple ens han portat nous visitants a Vistabella i esperem que aquesta joia modernista cada vegada sigui més coneguda”.

Venda d’entrades

Les entrades es podran adquirir a través del web del cicle www.primaveramusicalvistabella.com. L’entrada de cada concert tindrà un cost de 15 euros. També es podrà adquirir un abonament de 3 concerts, al preu de 38 euros.

Altres activitats: accions teatrals, visites guiades, exposicions

Amb motiu del centenari de la construcció de l’església, també s’han posat en marxa altres activitats culturals. D’una banda, fins a finals d’any i un diumenge al mes, el temple acollirà l’acció teatralitzada ‘Al cor de Vistabella’, a les 12 h.

Un viatge en el temps a través del qual la sagristana del temple i una altra veïna conviden a descobrir com l’arquitecte Jujol va construir íntegrament el temple, l’únic a tot Catalunya. Una església creada amb l’ajuda de tots els veïns del poble i amb infinitat de materials reciclats. Una experiència que permetrà descobrir les pintures originals i elements ornamentals fets amb materials de la vida quotidiana. L’entrada té un preu de 15 euros i es pot reservar a través del compte @visitvistabella. Els menors de 8 anys tenen entrada gratuïta.

Visites guiades

D’altra banda, Camins Km0 ofereix visites guiades per a tot aquell que vulgui descobrir l’obra de Josep Maria Jujol. Per reservar, cal contactar amb @camins_km0 .

A la tardor, també es posarà en marxa l’exposició ‘L’obra de Jujol a Vistabella’, a l’interior de l’església. Una mostra que reunirà fotografies, documents i maquetes sobre com l’arquitecte Josep Maria Jujol va idear i crear l’església del Sagrat Cor.