.

.

TOTS 21

Carles Castillo, junt a l’alcalde, Joan Morlà, i la resta de regidors. Foto: Tots21

El Catllar ha celebrat aquest matí la Diada nacional de Catalunya al monument commemoratiu situat a l’entrada de la Torre d’en Guiu i amb el protagonisme de la societat civil local, que ha dipositat el ram de flors corresponent als peus del monument de les quatre barres. L’encarregat de fer la lectura del manifest ha estat el diputat al Parlament Carles Castillo, resident al Catllar, que ha seguit el text de l’Associació Catalana de Municipis.

Castillo ha destacat que ‘l’11 de setembre de cada any pengem la senyera als balcons i places per reafirmar un sentiment d’identitat, de pertinença i de mirada envers les nostres arrels com a nació. És una ocasió per explicar al món el nostre sentiment d’identitat, de pertinença i de mirada envers les nostres arrels com a país.’ En un acte clarament municipalista, Castillo ha afegit: ‘Els municipis hem centrat tots els nostres esforços en donar resposta als múltiples reptes que la pandèmia ha generat. Des de la proximitat, amb polítiques imaginatives, amb esforç, amb constància i una característica que sempre ha regit el municipalisme: ser present i estar al costat de la ciutadania a qualsevol hora i en qualsevol moment’.

El diputat ha continuat: ‘Un any més, som aquí per reivindicar el dret a decidir dels ciutadans i ciutadanes catalans. El dret a exercir de forma cívica, democràtica i radicalment pacífica la llibertat individual i col·lectiva de les catalanes i catalans, vinguin d’on vinguin i pensin el que pensin. I en aquest camí el municipalisme sempre serà un aliat del poble de Catalunya, en la defensa de les seves idees, malgrat la repressió política i judicial i els empresonaments.’

L’acte ha comptat amb la presència de representants de fins a 12 entitats i partits polítics del municipi, que han fet el lliurament dels rams de flors. La interpretació dels Segadors i un concert de sardanes posterior han posat fi a la celebració.

Les entitats que han fet l’ofrena han estat l’Agrupació de Dones del Catllar, el Club Esportiu El Catllar, Club Tennis El Catllar, Colla de Diables del Catllar, Colla de Gegants i Grallers del Catllar, la Comunitat de Regants i la Cooperativa Agrícola. Quant a partits polítics, han estat representats ERC-AM, PSC, El Catllar-ECG, Junts i Mou1TepelCatllar.

Us oferim una galeria d’imatges de la jornada d’avui. Fotos: Tots21

J. Garcia