.

.

TOTS 21

Imatge d’arxiu d’una actuació del Ball de Diables de Reus. Foto: Ball de Diables de Reus

A les portes dels actes principals de les Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia, el Ball de Diables de Reus s’ha queixat de les “incoherències” a l’hora d’aplicar les restriccions derivades de la covid-19, ja que al seu parer “no és lògic” que es permetin manifestacions “multitudinàries” i que, per contra, es limiti l’aforament a les celebracions a les ciutats i els pobles d’arreu del país.

En aquesta línia, des del grup reusenc s’ha assenyalat que es contemplava la festa de Misericòrdia d’enguany “amb esperança”, tot pensant que ni l’accés als actes es gestionaria a partir d’entrades ni que es mantindries les restriccions. Per tot plegat, les decisions del Govern (i que els ajuntaments “no alcin la veu”) suposa un “menysteniment absolut” a la cultura popular. “Trobem incoherent que en un mateix espai, com és una església, es pugui realitzar una Missa sense restriccions, però que si es fa un acte cultural n’hi hagi”, han argumentat els Diables.

D’aquesta manera, el col·lectiu ha exigit al batlle, Carles Pellicer, i al regidor de Cultura, Daniel Recasens, que instin les conselleries de la Generalitat corresponents a “implantar els canvis que la situació demana a hores d’ara”.

Reusdigital / GDDCT