.

.

TOTS 21

Pla obert de la droga, ganivets, bats de beisbol, diners i altres efectes intervinguts en dos pisos de Salou per part dels Mossos d’Esquadra. Imatge del 6 de setembre del 2017. (Horitzontal)

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de Tarragona van detenir ahir a Salou quatre homes de 35, 36, 38 i 41 anys respectivament, tots de nacionalitat senegalesa i veïns del municipi com a presumptes autors dels delictes de tràfic de drogues, contra la propietat industrial i pertinença a grup organitzat.

Les entrades d’ahir són el resultat d’una investigació que va començar fa mesos per donar resposta a les demandes dels veïns que es queixaven de la venda de droga al carrer. Els investigadors havien realitzat vigilàncies i seguiments a la zona i havien determinat que les bases des d’on operava el grup se situaven en dos pisos ocupats de l’avinguda Carles Buïgas de Salou. Ahir a la tarda, més d’una vintena d’agents de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos d’Esquadra van irrompre en els dos immobles i els investigadors amb agents de la policia científica van fer els registres i van detenir els quatre individus.

La investigació havia permès als mossos descobrir que el grup estava format per 12 persones. Fent servir els dos pisos ocupats havien establert la seva zona d’actuació a l’avinguda Carles Buïgas de Salou on portaven a terme la seva activitat il·lícita que consistia en la venda de droga al detall i la venda de productes falsificats.

En les entrades i escorcolls d’ahir a la tarda van participar agents dels mossos de la Unitat d’Investigació, de l’ARRO, de la Policia Científica i de Seguretat Ciutadana. Entre els dos pisos, els investigadors van localitzar una roca de cocaïna i 24 paperines amb un pes de gairebé 50 grams, un pot i diverses bossetes amb 328 grams de marihuana, gairebé 30 grams de haixix, una balança de precisió, 55 parells de sabatilles falsificades de diferents marques i cinturons, bosses de mà i diversos objectes més falsificats, 106 euros i 40 lliures esterlines.

El modus operandi

La investigació policial que ha permès desmantellar aquest grup, format per 12 homes, havia començat feia mesos. Durant aquest temps, els mossos van poder determinar que tots els seus integrants tenien uns tasques ben definides. Així, part del grup es situava en un tram de l’avinguda Cales Buïgas i s’encarregava de la captació de possibles compradors, normalment turistes.

Aquests captadors, en contacte constant a través de telèfons mòbils, també eren els encarregats de vigilar i alertar la resta del grup de la presència policial.

Quan qualsevol dels captadors aconseguia un comprador, l’acompanyaven fins a l’entrada principal o al pàrquing de l’edifici on tenien els dos pisos ocupats. Un cop allà, els captadors deixaven al client amb altres membres del grup encarregats de la venda.

Per a fer la transacció, els detinguts feien servir dues opcions segons el lloc de la venda. Així, si al client l’havien acompanyat fins a l’entrada principal de l’edifici, el feien esperar allà mentre un dels venedors entrava al pis ocupat per agafar la quantitat de substància acordada. D’altra banda, si al client l’havien portat fins al pàrquing de l’edifici, mentre dos o tres membres del grup esperaven amb ell, un altre pujava al pis a agafar la droga o, en alguna ocasió, la podia agafar de l’interior d’una torreta situada al jardí de l’edifici.

Cal destacar que la venda de productes falsificats era una activitat complementària per al tràfic de drogues ja que, com van poder comprovar els investigadors, els integrants del grup acostumaven a amagar la droga a l’interior dels productes falsificats. D’aquesta manera, el que semblava l’adquisició d’unes sabatilles o una bossa de mà era en realitat una compra de droga.

Investigació oberta

Amb la detenció d’aquests quatre individus, els mossos han pogut desmantellar el grup organitzat. Tanmateix, la investigació continua oberta per tal de detenir la resta d’integrants del grup als quals, si fos necessari, se’ls penjaria ordre de detenció.

Pel que fa als quatre detinguts, que acumulen 23 antecedents policials, passaran durant les properes hores a disposició judicial.