.

Pau Ricomà

El jutge del Jutjat d’Instrucció número 30 de Barcelons ha arxivat la causa contra 12 consellers de Caixa Catalunya que no van donar suport als sous desproporcionats dels directius. Es tracta de consellers en representació de les plantilles de Caixa de Catalunya, Caixa de Tarragona i Caixa de Manresa.

Entre els que queden desimputats figuren els que procedien del Consell d’Administració de Caixa Tarragona: l’actual cap de llista d’ERC a les municipals per Tarragona, Pau Ricomà; l’exalcalde de La Selva del Camp, Ignasi Carnicer; l’exresposable de Tecnoparc de Reus, Àngel Cunillera, l’industrial de Batea Joan Arnal, l’impositor Jordi Andreu i el representant de CCOO Francesc Mauri.

Es tracta d’una causa oberta contra l’expresident de l’entitat, Narcís Serra, l’exdirector general, Adolf Todó, i 52 exconsellers més.

Pau Ricomà va argumentar en el seu moment de manera reiterada la seva oposició a les elevades retribucions. El mateix Adolfó Todó va descarregar de responsabilitat Ricomà durant la seva declaració.

Altres consellers de l’antiga Caixa Tarragona, com el representant del PP i antic cap provincial, Miquel Àngel López Mallol, o l’exalcalde de Riudoms, Josep Maria Vallès, continuen imputats.

El sindicat Comissions Obreres (CCOO) ha reaccionat a la notícia afirmant que “un cop més es demostra que els Consell d’Administració de les caixes no eren òrgans ‘monolítics’ i que els representants dels treballadors i les treballadores han tingut veu pròpia i sovint han estat les veus discrepants en les preses de decisions d’aquests consells”.

En aquest sentit, l’actuació dels representants de CCOO en les caixes “ha estat marcada per la defensa dels interessos de les plantilles i del conjunt de la societat i del model de banca social que ha significat el sector de Caixes d’Estalvi”.