.

imatge de la Guàrdia Urbana en un accident. Foto arxiu Reus Digital.

La Guàrdia Urbana de Reus ha instruït aquest cap de setmana diligències judicials contra tres conductors per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques.

Un veí de Reus de 42 anys que conduïa un Renault Clio va donar un resultat positiu de 0,97mh/l alcohol espirat en una prova practicada a les 6.35 hores a la plaça Baluard diumenge, a petició dels Mossos d’Esquadra.

D’altra banda, un conductor, veí de Reus de 47 anys, d’un Ford Focus que circulava a la via lateral de la T-11 en direcció a Riudoms va donar un positiu de 0,73mg/l d’alcohol en aire aspirat després que els Mossos d’Esquadra identifiquessin simptomatologia d’haver conduit sota els efectes de l’alcohol.

Dissabte a les 3.30 hores de la matinada, a la rotonda de l’avinguda Salou amb el carrer Flix, els agents van fer una prova d’alcoholèmia a la rotonda de l’avinguda Salou amb el carrer Flix al conductor d’un turisme Opel Astra, veí de Reus de 35 anys, que va donar un resultat positiu de 0,61 mg/l d’alcohol en aire aspirat.

És un delicte contra la seguretat viària conduir sota l’efecte de l’alcohol quan se superi els 0,60 mil·ligrams per litre d’aire expirat, 0,40 en cas d’accident. Pot comportar penes de presó d’entre tres i sis mesos i la retirada del carnet de conduir d’entre un i quatre anys. Els conductors no poden circular amb una taxa d’alcohol superior a 0,25 mil·ligrams per litre d’aire expirat. Superar aquest índex fins al 0,60 és constitutiu d’una falta administrativa.