.

.

TOTS 21

Una imatge de la concentració de dijous dels treballadors de Correus a la plaça del Mercadal de Reus, seguida pel 50% dels carters de l’empresa a la ciutat, segons ha apuntat el propi sindicat. Foto: Reusdigital / Marc Busquets

Tarragona acollirà el pròxim dilluns una rodada de representants sindicals de cotxes per denunciar el desballestament de Correus i exigir al Govern que incorpori el servei postal públic a l’agenda per a la Recuperació. L’actuació de protesta, protagonitzada per delegats i delegades d’UGT i CCOO Correus a la demarcació, s’iniciarà a les 12 hores a la Plaça Imperial Tarraco, continuant pels carrers Rambla Nova i finalitzant el circuit reivindicatiu a la plaça Imperial Tarraco. En aquest punt es realitzarà una concentració a la Subdelegació de govern a les 12:45.

A la rodada estan convocats els delegats/des d’UGT i CCOO de Correus i els treballadors/es per reclamar a la Direcció de la companyia aturar la desmembració de la major empresa pública del país, Correus, amb 55 mil treballadors/es i al Govern una definició clara del seu Model Postal Públic.

Motius per a la mobilització

Els sindicats convocants recullen els següents motius per a la mobilitació:

“No recolzem les polítiques que la direcció de Corrus, amb el seu president Juan Manuel Serrano al capdavant, està implementant. Comporten un clar debilitament de l’empresa pública, preparant el terreny per a la seva futura privatització, i del servei públic postal que té encomanat com a prestació, de forma assequible i  accessible, per al conjunt de la ciutadania.

No a la retallada del finançament del servei públic postal (un 60% per sota dels 220 milions acordats per la Comissió Mixta Foment-OOSS el 2017).

No al transvasament d’activitat a la filial (Correus Express).

No a l’externalització de serveis.

No a la desamortització immobiliària a través de la cessió, regal o venda de patrimoni històric.

No a la reducció de la xarxa postal, suprimint rurals, tancant centres i oficines.

No a la retallada d’ocupació (suprimint llocs, reduint contractació)

No a la retallada d’ocupació i a l’empitjorament de la seva qualitat (36% de temporalitat i 25% d’ocupació a temps parcial en general, i un 75% a la xarxa d’oficines).

No a la fallida econòmica de Correus perquè el servei públic postal SÍ FUNCIONA, tal com es demostra en altres països europeus”.

Redacció