.

.

TOTS 21

Josep Cruset i Miriam Nogueras durant la roda de premsa a Tarragona. Foto: Cedida

Josep Cruset i Miriam Nogueras durant la roda de premsa a Tarragona. Foto: Cedida

El cap de llista de Junts per Catalunya al Congrés dels Diputats per al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès, Josep Maria Cruset, ha denunciat que les obres del Corredor del Meditarrani porten 26 anys de retard. “És una infraestructura ferroviària declarada prioritària per la UE el 2013 i és vital per al futur de Catalunya i de les nostres comarques, però l’Estat espanyol va tard i malament, sigui amb els governs del PSOE o del PP”, ha assenyalat durant una roda de premsa a Tarragona, acompanyada de la cap de llista per Barcelona, Miriam Nogueras, del candidat al Senat, Eugeni Sedano, i el número 4 de la llista, Jaume Casañas.

En sintonia, Nogueras ha lamentat que “el Govern espanyol incompleix amb Catalunya i compleix amb Madrid”. “Sis governs després i vuit ministres després del PSOE i del PP, continuem sense Corredor del Mediterrani”, ha afirmat. Segons la candidata, “ens impedeixen que ens podem desplegar i ser més competitius”.

Cruset ha subratllat que aquesta actitud dels governs espanyols es produeix per incompetència i per incompareixença. “La seva incompetència es demostra amb la constatació que el tercer fil ferroviari que construeix obliga els trens de mercaderies a compartir les mateixes vies amb trens de Rodalies, i, per tant, serà només una solució temporal que es pot col·lapsar al cap de poc temps d’entrar en funcionament”, ha remarcat.

En paral·lel, el cap de llista de Junts ha destacat que “la incompareixença del Govern espanyol s’evidencia amb el seu silenci sobre la necessitat de treure trànsits de mercaderies pesants i perillosos de la costa, que travessa nuclis urbans, i fer-lo anar per l’interior, evidentment, sense que representi el pas per zones poblades”.

En aquest sentit, Cruset ha assegurat que, “com més força tingui Junts el 23 de juliol, més força tindrem per fer possible perquè les obres del Corredor Mediterrani no avancin al ritme d’un tren de Rodalies”.

Per això, Cruset ha ressaltat que Junts exigirà al Govern espanyol que elabori una programació real i definitiva dels treballs en curs, i que s’haurà de compartir en el marc de la Mesa Catalana del Corredor Mediterrani, per tal que no es produeixin més demores en la seva execució i estigui acabat abans del 2030, data límit fixada per la Unió Europea. Així mateix, reclamarà que acceleri les obres per a fer arribar el Corredor Mediterrani i l’ample europeu a les grans empreses catalanes perquè puguin millorar la seva competitivitat i internacionalització, reduint els costos de transport.

Ara bé, el candidat ha volgut deixar clar que “el Corredor Mediterrani és només la punta de l’iceberg de l’enorme dèficit d’infraestructures a les nostres comarques, com Rodalies, on el Govern espanyol només ha executat el 12% de la inversió prevista a la nostra demarcació, com els 20 anys que ha trigat a construir el túnel del Coll de Lilla a l’A-27, o el rebuig a tirar endavant el tercer carril de l’AP-7 o desdoblar la N-420”.