.

.

TOTS 21

En les dues fases del Programa 2019 d’Ajuda Alimentària, Creu Roja al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre beneficia a més de 22.000 persones.

En les dues fases del Programa 2019 d’Ajuda Alimentària, Creu Roja al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre beneficia a més de 22.000 persones.

Creu Roja Tarragona distribueix 648.182 quilos d’aliments entre persones vulnerables de la demarcació dins la primera i la segona fase del Programa 2019 d’Ajuda Alimentària. Aquest programa, cofinançat en un 85% pel Fons d’Ajuda Europea per a les Persones més Desfavorides (FEAD) i en un 15% pel pressupost del govern central, inclou la distribució total de 18 milions de quilos d’aliments a tot l’Estat espanyol.

En aquestes dues fases del Programa 2019 d’Ajuda Alimentària (iniciades al maig i setembre del 2019), a la província se’n beneficiaran un total de 22.329 persones, que rebran els aliments de mans d’un total de 59 entitats associades, entre les quals hi ha Ajuntaments, Consells Comarcals, Assemblees locals de Creu Roja, Càrites i altres associacions.

A nivell espanyol, Creu Roja col·labora amb 2.300 entitats, que repartiran aliments a més de 620.000 persones. Arreu de l’Estat el repartiment del Programa l’efectuen la Creu Roja i la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments (FESBAL), un 50% cada entitat.

Els productes van destinats a persones desfavorides, per tal que puguin preparar fàcilment un àpat complet per a una persona o per a una família amb diversos membres, inclosos nadons. Els aliments són de caràcter bàsic, poc peribles, de fàcil transport i emmagatzematge.

La “cistella d’aliments” inclou arròs, cigrons cuits, llet, tonyina en conserva, pasta alimentària, tomàquet fregit, crema de verdures deshidratades, galetes, mongetes tendres en conserva, fruita en conserva en almívar lleuger, cacau soluble, potets infantils de fruita i de pollastre, cereals infantils, llet de continuació en pols, oli d’oliva i conserva de sardina en oli vegetal.

Es tracta d’aliments especialment nutritius, que contribuiran a satisfer les necessitats de les persones adultes i, de manera especial, dels menors. Aquesta cistella ha estat elaborada amb la col·laboració de la Federació de Bancs d’Aliments, Creu Roja i d’experts en nutrició dels ministeris de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat; Ocupació i Seguretat Social; i Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.