.

.

TOTS 21

El Ple de l’Ajuntament de Constantí ha a provat aquest passat dimarts 31 de gener una moció per garantir el cobrament del 100% de la quota de l’IBI a les autopistes de peatge que passen pel terme municipal. Amb el vot favorable de tots els grups municipals i l’abstenció del PP, el Ple ha aprovat una moció presentada per ERC que demanava la finalització del benefici fiscal de l’IBI de què fins ara gaudien les concessionàries de les autopistes i que es facin les gestions i actuacions necessàries per garantir el cobrament del 100 % de la quota.

La moció també demana al govern de l’Estat que no aprovi cap altra mesura destinada a prorrogar aquests beneficis fiscals de les concessionàries i l’insta a destinar els imports pendents d’abonar pels concessionaris a compensar els municipis afectats per aquesta bonificació que fins ara es contemplava. Per aquest concepte, l Ajuntament de Constantí preveu ingressar aproximadament uns 100.000 euros, que s’incorporaran al romanent de tresoreria del pressupost d’aquest any 2017.

En un altre sentit, el Ple es va comprometre a que tots els grups municipals s’uneixin per tirar endavant una moció conjunta per instar la Generalitat a tirar endavant un estudi de la qualitat de l’aire al municipi. El consistori va manifestar la seva preocupació pels episodis de contaminació que s’han produït recentment en relació a les emissions de benzè i que s’han registrat a l’estació mesuradora de Constantí, i que han generat una certa alarma social a la població.

Des de l’equip de govern es va assenyalar que s’han mantingut diverses trobades amb els representants de les empreses del complex químic, i també hi han hagut contactes amb altres ajuntaments de la zona per desenvolupar conjuntament aquests estudis sobre la qualitat de l’aire.

Durant el Ple d’aquest passat dimarts també es van aprovar mocions de suport al sector agroalimentari català, i de suport al “Món local català amb la campanya Casa nostra és casa vostra” en relació a la greu crisi humanitària que es viu a Europa amb els centenars de milers de refugiats que escapen de l’horror de la guerra.

Finalment, també es va aprovar una moció presentada pel PP sol·licitant la retirada de la placa amb el nom de l’ex-conseller de la Generalitat Jordi Ausàs, a l’edifici de la Casa de la Vila.