.

.

TOTS 21

Imatge de l'ambient a la seu de CDC abans de les vuit del vespre. Foto: Tarragona21

Imatge de l’ambient a la seu de CDC abans de les vuit del vespre. Foto: Tarragona21

L’independent Albert Abelló ha estat proclamat candidat per l’assemblea de militants de Convergència Democràtica de Catalunya amb 80 vots a favor, 20 vots en contra i 5 vots en blanc. Una diferència molt àmplia que el ratifica de manera notable. En els propers dies, CDC s’asseurà a parlar amb el seu soci d’Unió per definir el cap de llista -que en principi ha de ser Abelló-, el programa i la llista conjunta.

Albert Abellóp, a l'esquerra, essent felicitat per Jordi Sendra. Foto: Tarragona21

Albert Abellóp, a l’esquerra, essent felicitat per Jordi Sendra. Foto: Tarragona21

“El número u és innegociable amb Unió”, ha dit a la premsa el president local de CDC, Jordi Sendra, només acabar la votació. Abelló, que comptava amb el suport de la direcció nacional, ha superat sense massa problemes l’examen final de l’escrutini de la militància. No ha pogut ser votat per aclamació, però el resultat és força notable.

Des de les 6 de la tarda, Albert Abelló es trobava a la seu de CDC de Tarragona per explicar als militants les bondats del seu projecte. “Un projecte il·lusionant i renovador que vol canviar rutines”, és el que ha defensat Abelló en la jornada que l’ha validat virtualment com a candidat de CiU a les municipals del 24 de maig.

Moment d'inici de la votació. Foto: Tarragona21

Moment d’inici de la votació. Foto: Tarragona21

Un total de 105 militants han passat a votar per la seu convergent. A qui no s’esperava –i tampoc ha fet acte de presència– era a Victòria Forns, portaveu del grup municipal de CiU i gran derrotada en la cursa electoral contra Abelló. Les votacions han començat a prop de les nou del vespre.

El president local de Convergència, Jordi Sendra, moments abans de l'inici de l'assemblea. Foto: Tarragona21

El president local de Convergència, Jordi Sendra, moments abans de l’inici de l’assemblea. Foto: Tarragona21

El principal repte d’Abelló és suavitzar les diferències amb els seguidors de Forns però també amb tota aquella gent amb carnet de partit que s’ha pogut sentir molesta amb les intencions del president de la Cambra de no comptar amb ‘polítics’ a la seva llista.

Joan Marc Salvat