.

.

TOTS 21

Una de les víctimes mortals, estesa a terra

El tràgic tiroteig de Cambrils ha acabat amb cinc terroristes morts i sis persones atropellades a la rotonda del Club Nàutic, en l’operació vinculada a l’operació antiterrorista per l’atemptat de dijous a Barcelona. L’objectiu dels terroristes era atemptar a Cambrils, segons els Mossos de Esquadra.

També s’ha produït un tropellament amb cinc ciutadans ferits i un agent delss Mossos ferit greu. A més un cinquè terrorista ferit per la policia s’havia fugat i ha estat detingut minuts després. Poc després s’ha certificat la seva mort.

Segons ha informat el conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya a TV3, el balanç és de sis persones ferides, tres mossos i tres civils, a més del terrorista que ha estat detingut.

Aquests duien cinturons explosius. Es tractaria de dues cèl·lules terroristes, que vincularia les explosions d’Alcanar amb Barcelona i la de Cambrils. A Alcanar estaven preparant explosius per actuar a Barcelona.

Un fort tiroteig s’ha produït aquesta matinada a Cambrils, a la zona del Club Nàutic, a partir de dos quarts de dues de la matinada. El desplegament policial ha estat gran, segons han informat testimonis presencials a Tarragona21 i han confirmat els Mossos d’Esquadra.

El tiroteig s’ha produït a la rotonda del Club Nàutic, on ha bolcat el vehicle. Al passeig s’han viscut corredisses entre la població i força d’ells s’han tancat en establiments.

Els Mossos d’Esquadra parlaven de possible acció terrorista per les xarxes i posteriorment ho han confirmat. Demanen als ciutadans que evitin sortir de casa “per operatiu policial al carrer”, i exclamen a les xarxes socials emfàticament: “Tanquis a casa!”. Alguns treballadors de restaurants amb qui ha parlat Tarragona21 s’han tancat al local.

El vehicle havia intentat accedir al passeig i repetir l’atemptat d’aquesta tarda a les Rambles de Barcelona, però ha bolcat. Aleshores ha començat un intercanvi de trets amb els Mossos d’Esquadra. La Policia Local de Cambrils també participa en l’operatiu.

 

Un vídeo prou eloqüent, que reproduïm en aquesta pàgina, mostra alguns dels terroristes abatuts a terra.

L’operatiu policial a Cambrils està provocant retencions en vies properes a Tarragona i a l’autopista AP-7. Les autoritats demanen paciència “davat la situació exepcional”.