.

.

TOTS 21

Desplegament policial i d’ambulàncies a la part alta de la Rambla, després de l’atropellament massiu. Foto: Cedida per Carlos Fernández (ACN). Foto portada: Tarragona21

L’atropellament massiu que ha tingut lloc aquest dijous a la tarda a la Rambla de Barcelona ha provocat 13 morts, així com un centenar de ferits, segons ha confirmat aquest vespre el Major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, en el que és un atac terrorista islamista reivindicat per l’ISIS.

L’atemptat està relacionat amb l’explosió que va viure a Alcanar.

L’atemptat s’ha iniciat cap a les 17.00 hores, quan una furgoneta ha entrat per Plaça Catalunya embestint fent esses desenes de persones fins estimbar-se contra un quiosc gairebé sis-cents metres després. La policia ha obligat a tots els ciutadans encara presents a la zona a tancar-se tant dins dels locals comercials com de les cases i no sortir al carrer. De fet, no han iniciat l’evacuació fins quatre hores més tard.

A partir d’aquí s’ha iniciat un autèntic caos informatiu, que s’ha centrat en un suposat atrinxerament d’un dels conductors del vehicle armat dins d’un restaurant turc del carrer Tallers. Tots els mitjans han donat per bo que estaria dins del local mantenint rehens perquè no ha estat qüestionat per cap font oficial, però al cap d’hores s’ha desmentit completament aquesta versió.

Finalment, i sempre tenint present que les  dades estan sotmeses a canvis constants, des de la conselleria d’Interior s’afirmava que s’havia detingut una persona, i que altres dos còmplices haurien pogut fugir. En aquest sentit, una furgoneta trobada a Vic ha estat considerada com un dels vehicles en el que s’haurien escapolit del cercle policial i ha estat immobilitzada per agents de la policia catalana davant la por que estigués plena d’explosius. Una possibilitat que s’ha descartat en el registre posterior.

 

Gent corrents des de Passeig de Gràcia en direcció Gran Via. Foto: ACN

Des d’Interior s’ha filtrat la imatge d’un dels que s’hauria identificat com membre de l’equip encarregat de l’atac islamista, i tot just una hora després es vinculava el que en un primer moment havia estat considerat com un fet al·liè a l’atemptat a un intent de fugida dels dos membres encara sense capturar. Un Ford Focus blanc ha embestit una agent dels Mossos que participava en l’anomenada Operació Gàbia, destinada a segellar Barcelona i impedir-ne tant l’entrada com la sortida. La policia ha patit una fractura de turmell i es troba fora de perill, però en la persecució posterior s’ha produït un tiroteig que ha acabat amb la vida d’un dels ocupants del vehicle.