.

.

TOTS 21

arton11271-2c6ba

El Sindicat de Sanitat de la CGT de Tarragona vol denunciar davant dels treballadors i usuaris les accions subtils per executar el progressiu desmantellament constant d’aquest hospital, en benefici de la Xarxa Santa Tecla.

Aquest estiu s’emprendran vàries obres de remodelació a l’hospital Joan XXIII, entre les quals hi ha les dels nous quiròfans de Cirurgia Major Ambulatòria (CMA), que passaran de 3 a 4. L’ activitat quirúrgica de CMA es veurà alterada fins a tal punt que se suspendrà totalment l’activitat un cop s’iniciïn les obres dels quiròfans de la planta baixa, previstes per al mes d’octubre.

En una reunió amb la direcció, que va tenir lloc el passat 9 de juny en la qual hi estava present el coordinador dels Plans Funcionals, Albert Pons, es va afirmar que, de moment, l’opció que es considera més viable, per tal que no es vegin alterades les llistes d’espera de cirurgia sense ingrés, és traslladar l’activitat quirúrgica al CAP Llevant.

Totes aquestes accions arranquen de les retallades dels anys 2011 i 2012, que van tenir com a conseqüència l’increment de les llistes d’espera, i que més de 200 persones van perdre el treball i van anar al carrer. A dia d’avui, encara s’arrosseguen aquelles conseqüències, i les llistes d’espera no ens permeten aturar l’activitat al 100%, i és per això què el Consorci ICS-Tecla decideix traspassar aquesta activitat a la Xarxa Sanitària Santa Tecla.

Joan XXIII disposa actualment d’onze quiròfans, a més d’un de cirurgia menor amb anestèsia local. De tots els que hi ha per la tarda només en funcionen quatre, amb cirurgies programades, cinc a molt estirar alguns dies puntuals per drenar la llista d’espera de les pròtesi de genoll. Si tota l’activitat de matí i tarda de cirurgia sense ingrés es trasllada al CAP Llevant, es obvi que rescindiran molts contractes, doncs de moment només hi ha previsió que es desplacin els facultatius.

La Secció Sindical de la CGT de l’Hospital Joan XXIII exigeix que l’activitat quirúrgica es quedi a l’hospital, que es contracti personal de tots els estaments per poder prestar una activitat quirúrgica al 100% durant els torns de matí i tarda.