.

.

TOTS 21

Una llanxa de salvament de Creu Roja

Una llanxa de salvament de Creu Roja

La temporada d’estiu a les platges de la ciutat de Tarragona s’ha tancat sense cap banyista mort i amb sis advertiments a menors per salts a les roques, uns fets que també s’han reduït respecte a l’any passat.

Creu Roja i l’ajuntament de Tarragona han incidit en els darrers anys en eradicar aquesta pràctica que havia proliferat entre els joves i que preocupava especialment. Quan els implicats són menors d’edat es fa arribar l’avís als pares.

El president Provincial Creu Roja Tarragona, Ramon Grau, ha fet un balanç positiu de la campanya de platges. Creu Roja ha dut a terme un total de 7.650 assistències sanitàries i més de 3.500 de socials. S’ha treballat en la localització d’11 menors extraviats i, a més hi ha hagut 43 rescats i més de 29.600 avisos preventius a banyistes. Enguany s’ha incidit, d’altra banda, en el civisme i el Medi Ambient. També s’han repartit 2.650 cendrers a Tarragona.

Fa gairebé mig segle que la Creu Roja presta el servei de manera ininterrompuda a les platges de la ciutat de Tarragona. Des de finals dels seixanta, els seus socorristes han vetllat per la seguretat dels tarragonins a la nostra costa. En aquest sentit, l’Ajuntament ha renovat el contracte del servei per sis anys més.

“L’Ajuntament de Tarragona inverteix més de 480.000 euros a l’any en el contracte de salvament i socorrisme de les platges del municipi. Són més de quaranta cinc, entre socorristes i personal de suport, els professionals de Creu Roja que cada estiu vetllen per la nostra seguretat” -precisa l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros- la nostra és una relació plena d’ història, amb un gran present preparada pels reptes del futur, el més immediat els Jocs del 2017.

Aquesta relació, que es va iniciar l’any 1968, ha evolucionant i s’ha adaptat als temps actuals. Al servei inicial de salvament i socorrisme, cal destacar la important participació de Creu Roja en serveis com el bany adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. Precisament enguany s’ha inaugurat a la platja de l’Arrabassada una instal·lació específica d’aquesta mena.

A més, durant les dues darreres temporades, l’Ajuntament de Tarragona i la Creu Roja, han col·laborat activament en la campanya de la tortuga marina fent el rastreig de nius i alliberant les tortugues, o en el rescat de fauna marina com un dofí a la Punta de la Móra. El repartiment de més de 2.000 cendrers de platges, el passat agost, junt amb totes les accions esmentades palesa la sensibilitat d’ambdues institucions vers la seguretat i la salut dels tarragonins.