.

.

TOTS 21

La presència de l'equip ciclista d'elit Bahrain Merida Pro Cycling Team porta a Cambrils una dotzena de periodistes de mitjans europeus líders en informació esportiva

La presència de l’equip ciclista d’elit Bahrain Merida Pro Cycling Team porta a Cambrils una dotzena de periodistes de mitjans europeus líders en informació esportiva

L’Agència Catalana de Turisme, amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i el Patronat de Turisme de Cambrils han presentat aquest matí la seva oferta com a destinació turística especialitzada en ciclisme davant d’una dotzena de periodistes de mitjans esportius europeus líders en informació esportiva. Aquesta acció s’ha dut a terme després que l’equip ciclista professional de rellevància internacionalBahrain Merida Pro Cycling Team ha escollit Cambrils per realitzar el seu entrenament d’inici de temporada. Des del passat dia 10, i fins al proper 22 de gener, aquest equip professional d’elit té al Cambrils Park Sport Village el seu camp base.

Aquest és el primer entrenament de l’any i l’equip aprofita per presentar els nous ciclistes, el nou equipament i els nous sponsors. Entre els seus corredors compta amb campions de renom internacional com ara Vincenzo Nibali, o el català Joaquim “Purito” Rodríguez, que és el Team Ambassador.

El ressò mediàtic de l’estada de l’equip ciclista d’elit de Bahrain a Cambrils ha permès traslladar als mercats internacionals una destinació perfecta per a la realització d’estades esportives especialitzades fora de temporada. Accions d’aquestes característiques contribueixen a la desestacionalització de l’exercici turístic, un dels eixos d’actuació que contempla el Pla de Màrqueting de Catalunya de l’Agència Catalana de Turisme, amb el qual hi treballen, de forma coordinada, les diferents administracions i institucions implicades al nostre territori.

Entre els mitjans assistents a l’estada i la presentació de la destinació hi ha les revistes especialitzades de més tirada i renom al Regne Unit comCyclingWeekly i Cyclingnews, rotatius esportius i generalistes italians com Corriere dello Sport, Corriere della Sera, Bici Sport i Gazzetta dello Sport, a més de la RAI, la radiotelevisió pública italiana. També s’hi han donat cita professionals d’altres mitjans com Sudpresse i Sporza de Bèlgica, Delo d’Eslovènia, i Eurosport Poland, de Polònia.

Impuls a la difusió i comercialització del cicloturisme a la Costa Daurada

Des del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona s’ha volgut traslladar als mercats internacionals la presència, a la Costa Daurada, de les condicions i les infraestructures idònies per al turisme esportiu i en concret pel cicloturisme. La climatologia benigna, la presència d’agències receptives i d’activitats específiques, empreses i allotjaments especialitzats, a més d’una aposta clara de les administracions, són alguns dels factors clau en la consolidació de l’oferta de cicloturisme.

En concret, l’estratègia del Patronat ha propiciat la creació d’un Espai Millora en què empresa pública i privada, amb la participació d’uns 25 agents i de manera coordinada, planifiquen la promoció de la Costa Daurada com a destinació per a la pràctica del ciclisme. La seva acció es tradueix en la presència de la destinació a fires especialitzades, accions de comàrqueting i organització de viatges de familiarització i de premsa. També s’ha editat material especialitzat, com una guia amb 10 itineraris per a la pràctica del ciclisme a la Costa Daurada i un opuscle amb consells de seguretat i bones pràctiques.

Cambrils, un referent pel turisme esportiu

El Patronat de Turisme de Cambrils, per la seva banda, ha destacat la idoneïtat de les infraestructures i serveis que el municipi ofereix per a la pràctica del ciclisme i per a les estades d’entrenament per a equips, tant professionals com aficionats. En concret, Cambrils compta amb unt total de 23 km de carrils bici al seu terme municipal i nombroses rutes tant de ciclisme de carretera com de BTT per fer des del municipi. A més, la seva proximitat a carreteres lliures de trànsit i a traçats per zones de muntanya augmenten l’atractiu del municipi, que està certificat per la Generalitat com a destinació esportiva, especialitzada en ciclisme, entre d’altres modalitats. L’oferta gastronòmica, cultural i de lleure hi afegeixen valor com a seu d’estades i de turisme esportiu. Cambrils compta, a més, amb un calendari d’esdeveniments esportius i ciclistes consolidat. Enguany serà seu, entre d’altres, del Campus Melcior Mauri i de la proba UCI Scott Marathon Cup BTT al mes de març, del Gran Fondo Cambrils Park Costa Daurada i del Golden Tour Costa Daurada, al mes d’abril, de la segona edició de la CambriBike al setembre, i delIPA European Cycling Week, al mes d’octubre.

Catalunya, destinació ciclista

Catalunya s’ha convertit els darrers anys en una destinació molt popular entre equips ciclistes de primer ordre internacional que venen a realitzar les seves estades d’entrenament en diverses localitzacions de territori. Per exemple, les estades dels equips següents: EF Education First–Drapac p/b Cannondale, amb un equip basat a Girona des de fa 13 anys; Sojasun (estada a Lloret de Mar); UAE Emirates (estada a La Pineda, desembre 2018) i BTWIN U19 Racing Team (estada a Cambrils).