TOTS 21

Una de les ancartes resents a la conentració. Foto: Tarragona

‘Ahir érem aquí concentrades condemnant la violació en grup de la noia de Manresa, i avui hi tornem a ser, però perquè ara ha sigut aquí, a Cambrils’. La població ha llençat aquesta tarda un crit contra la inacabable violència contra les dones, que la passada revetlla de Sant Joan es va cobrar una dramàtica víctima en un apartament del carrer Diputació, quan una jove de 24 anys que acabava de punxar en un pub va ser presumptament violada en grup per tres nois, dos salouencs i un cambrilenc.

Unes 200 persones han respost a la crida feta pel col·letiu feminista local Les Filomenes per expressar la seva indignació i el rebuig mes categòric a la violació que ha dut a Cambrils a les portades de diaris, digitals i televisions.

Les Filomenes han llegit un manifest, recolzades per l’alcaldessa, Camí Mendoza, i per diversos regidors de l’Ajuntament, on denuncien que el problema ‘és de base i totes les persones tenim molta feina a fer al nostre entorn’. El col.lectiu s’ha dirigit a ‘pares i mares, que potser no arribem a entendre la importància d’educar en valors i respecte’, a una joventut que ‘aprèn a estimar a base de porno, música i vídeos deningrants cap a les dones’ i també a uns mitjans de comunicació que ‘han de revisar a fons la forma de tractar aquests temes’.

Un detall dels concentrats. Foto: Tarragona21

Francisca Martínez, del col.lectiu Les Filomenes, amb l’alcaldessa, Camí Mendoza. Foto: Tarragona21

El grup demana que els homes ‘han de començar a actuar i denunciar també tot el que veuen’ i reclamen un canvi legislatiu que endureixi les penes en aquests casos. Les Filomenes rebutgen ‘educar les nostres filles en la por’ i ‘sense límits’. Francisca Martínez, portaveu del col.lectiu, que només té set mesos de vida, considera que la proliferació de casos pot deures al fet que ara es denunciïn més que abans.

L’alcaldessa s’ha adreçat també als concentrats demanant ‘lluitar per una societat igualitària, pel respecte envers les dones, batallar per erradicar la violència masclista i treballar per construir un món millor’. Cambrils ‘rebutja qualsevol forma de violència masclista’.

L’emoció ha impregnat la concentració en tot moment, concentració on s’han mostrat diverses pancartes amb lemes com: ‘Resecta la meva existència o espera resistència’.

Jaume Garcia