.

.

TOTS 21

Foto: Edicció passada

Foto: Edicció passada

L’any 1982 el Comitè Internacional de Dansa de la UNESCO, de l’Institut Internacional del Teatre (ITI/UNESCO), va declarar el 29 d’abril com el Dia Internacional de la Dansa. Des de fa 34 anys doncs, es commemora aquest dia a tot el món. La data escollida commemora el naixement de Jean-Georges Noverre (1727-1810), considerat el creador del ballet modern.

El Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils, juntament amb el Centre de Dansa Cambrils i Estudi Giselle, organitzen per commemorar-ho un festival de dansa al Parc del Pinaret dijous, dia 28 d’abril a les 18h. Aquest festival té per objectiu, tal com es va establir en crear aquesta diada, aproximar la dansa al públic en general, tot utilitzant un sol idioma per a tothom, grans i petits, l’idioma del cos, del moviment, convertint a la dansa en la gran protagonista.

El Dia Internacional de la Dansa és un acte molt participatiu. Aquesta any, i com a curiositat, l’artista David Callau ha cedit una obra que protagonitza el cartell d’aquesta edició del DID’16.

Els alumnes de cada centre interpretaran diversos números de dansa i l’acte acabarà amb un actuació conjunta final on tothom, pares, germans, amics, etc. poden participar, com ja es tradició del DID a Cambrils.

Aquest any ha estat l’Escola Giselle l’encarregada de coreografiar l’actuació final i posar a disposició de tothom el Flashmob DID’16, que podreu trobar al següent enllaç:

https://www.dropbox.com/s/1gm99xnu71cou1g/2016.04.28%20coreo%20FINAL.mp4?dl=0

Cal destacar que, per segon any consecutiu, el Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils atorgarà 8 beques entre els ballarins i ballarines de les dues escoles de dansa participants. Les beques van dirigides a ajudar al desenvolupament dels estudis de dansa.