.

Begoña Floria. Consellera del Grup Municipal Socialista

A Tarragona tenim un govern que viu només per la foto. Que tapa la seva incapacitat de gestió i la manca de projecte de ciutat amb el “postureig”, menystenint sense gens de vergonya la ciutadania i la resta de forces polítiques democràticament representades a l’Ajuntament. És la manera de funcionar del govern d’ERC i En Comú Podem, molta imatge i xarxes socials, i poc fer la feina que toca i impulsar la ciutat cap al futur en un dels moments més difícils de la dècada.

A ciutats similars impulsen plataformes logístiques locals pel petit comerç, mentre aquí ens fem fotos anunciant grans campanyes, tota vegada que només s’ha executat el 20 per cent de les ajudes municipals al sector. A ciutats similars, han mantingut la cultura oberta fins al darrer moment que s’ha pogut, mentre aquí hem buscat la foto fàcil de “ser més papistes que el papa” i hem tancat teatres i programacions tres setmanes abans que la resta de Catalunya. En ciutats similars s’han fet taules de treball reals amb entitats socials i oposició, mentre aquí s’han menystingut les propostes d’ajuda de forma reiterada.

Encara és l’hora que, set mesos després de l’inici del primer confinament, s’hagi muntat el consell municipal de salut. Això sí, vídeos de l’alcalde donant lliçons a tothom, mentre un dels seus regidors se saltava les normes “perquè no és tan greu”, tots els que vulguis i més.

Fotos i paràlisi. Allò que sona a “socialista”, tot fora, com la campanya Respecta’m. Allò que està negociat i amb un ampli consens, i que pot ser un revulsiu positiu per la ciutat, fora, com el projecte de reforma de l’antic sanatori de la Savinosa. Allò que pugui significar un treball col·lectiu, tot parat, com el projecte de la gran ciutat de la Cultura i la nova biblioteca provincial a la Tabacalera. Allò que sigui “feina” de negociar amb altres administracions, també parat, com la gestió del Palau d’Esports de l’Anella Mediterrània, la cessió de la plaça Primer de Maig de Torreforta o la cessió del Fòrum de la Colònia.

Hem tingut escapçades durant més d’un any àrees tan crítiques com l’Institut Municipal d’Educació i seguim sense gerent del Patronat Municipal de Turisme. La ciutat està pitjor mantinguda que mai i, també, igual de bruta (o neta), però abans era tot  “culpa de Ballesteros” i ara són els ciutadans i ciutadanes que ho “fan malament”. Projectes que ells mateixos van marcar també com a prioritaris, estan dormint el somni dels justos, com la nova biblioteca de Torreforta.

Ah, i no cal que l’oposició faci mocions per mirar de fer la seva feina i fer aportacions, perquè “les mocions no serveixen per res” (Alcalde Pau Ricomà dixit en el darrer ple). En definitiva, Tarragona té un govern desbordat i amb una inestabilitat permanent, que ha fet del “postureig” i de la foto la seva manera de tapar la seva incapacitat. Aviat arribarem a mig mandat, i així seguirem, sense expectatives de futur ni projecte de ciutat. Menys fotos i més governar, si us plau! La ciutat necessita saber on va.