.

Pla mig del cònsol general del Marroc a Tarragona, Lleida i l’Aragó, Abdelaziz Jatim, i el conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, en la visita que han fet als joves acollits al Complex Educatiu de Tarragona. Foto: ACN

El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, i el cònsol general del Marroc a Tarragona, Lleida i l’Aragó, Abdelaziz Jatim, han visitat, aquest dimecres al matí, els joves refugiats que actualment viuen al Complex Educatiu de Tarragona, atesos per l’entitat INTRESS, amb el suport de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA). Es tracta de nois que majoritàriament provenen del Marroc, i d’altres països africans. Els joves reben atenció d’educadors socials, traductors, psicòlegs i integradors socials. En el Complex es duen a terme activitats esportives, tallers i activitats de lleure, així com alfabetització per facilitar la seva integració en l’entorn d’acollida. Bargalló i Jatim s’han reunit prèviament i han establert la voluntat de col·laboració entre els dos governs en matèria lingüística. Entre altres, s’oferirà la possibilitat d’introduir l’ensenyament de la llengua i cultura àrab com a activitats extraescolars en alguns centres educatius.

En conseller Bargalló ha recordat els diversos programes de formació que ofereix Ensenyament per a joves migrants, que suposen una eina per afavorir la seva integració i els dota més oportunitats de futur.

ACN