.

La bandera vermella onejant, aquest divendres a la tarda, a la platja d'Altafulla. Foto: ACN

La bandera vermella onejant, aquest divendres a la tarda, a la platja d'Altafulla. Foto: ACN

La bandera vermella oneja aquest divendres a la tarda a la platja d’Altafulla per la presència de quatre tintoreres a pocs metres de la costa. Segons han informat a l’ACN fonts de la Policia Local d’Altafulla, al voltant de dos quarts de cinc de la tarda un visitant ha vist des d’un punt més elevat una taca fosca a l’aigua i ha avisat de la presència de l’animal. Quan els socorristes s’han acostat a la zona amb una moto d’aigua, han constatat que hi havia tres exemplars més. Per aquest motiu, s’ha hissat la bandera vermella, que prohibeix el bany.

Es tracta de la tercera vegada que aquest estiu s’han detectat tintoreres a la costa catalana. Així, el passat 15 de juliol, es va hissar la bandera vermella sis platges el Maresme – Masnou, Ocata, Ponent, Descàrrega, Pla de l’Os i Bellamar- per la presència de tres d’aquests animals. L’endemà, després de fer un repàs la zona en barca on van ser vistes, es va tornar a permetre el banys.

Un vaixell controlant la presència de tintoreres a la platja d'Altafulla. Foto: ACN

Un vaixell controlant la presència de tintoreres a la platja d'Altafulla. Foto: ACN

Nou dies més tard, a Torredembarra, també es van veure dos exemplars a la platja de la Pella de Torredembarra, fet que va obligar a prohibir el bany durant dues o tres hores. L’endemà, tampoc es va trobar rastre dels dos taurons, i es va hissar la bandera groga per precaució, però en aquest cas pel mal estat de la mar.
D’altra banda, el mateix dia 24 de juliol, a Tossa de Mar, va aparèixer un exemplar mort de tauró dormilega a la Cala Pola de Tossa de Mar, tot i que no va representar cap perill per als banyistes.