.

.

TOTS 21

Imatge a la porta de l'Ajuntament de la portesta de les autoritats. Foto:Tarragona21

Imatge a la porta de l’Ajuntament de la portesta de les autoritats. Foto:Tarragona21

L’Ajuntament de Tarragona s’ha sumat a les protestes mundials arreus del món en contra dels atemptats que van tenir lloc aquest dimecres a la redacció de Charlie Hebdo a París.

Els membres del consistori, treballadors i autoritats han sortit a les dotze a la porta de l’Ajuntament a la plaça de la Font i lluint cartells on es podia llegir “Je suis Charlie” “Jo sóc Charlie” han guardat un respectuós minut de silenci que s’ha trencat amb aplaudiments.

L’Alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha dit “Avui tots som parisencs, tots som francesos. No han volgut matar a les persones sinó a les idees que aquests representaven”. Ballesteros ha criticat també les paraules, d’Alejandro Fernández, hi ha dit “No hem de combatre l’extremisme amb més extremisme. Només es pot lluitar contra aquestes actituds amb llibertat i democràcia”.

Josep Fèlix Ballesteros ha explicat que ha enviat una notificació de condol a l’alcaldessa de París, Anne Hidalgo, amb qui ha comentat que té bona relació

Pel que fa a la seguretat, l’alcalde de Tarragona, s’ha mostrat tranquil, ha trobat encertada la política de dotar de més seguretat a zones crítiques com ports o aeroports i ha recordat que el Ministeri de l’Interior ha augmentat en un grau la protecció a tot el polígon químic de Tarragona.

Minut de silenci a Salou

Minut de silenci a Salou

Salou fa un minut de silenci en repulsa a l’atemptat de París

L’Ajuntament de Salou també ha condemnat, aquest migdia de dijous, l’atemptat contra el setmanari Charlie Hebdo de París guardant un minut de silenci a les 12 del matí, a la porta del consistori. D’aquesta manera l’alcalde, Pere Granados, en nom de la corporació municipal ha volgut mostrar la  repulsa als atemptats que, en la jornada de dimecres, van costar la vida a París a diversos dibuixants i empleats del setmanari satíric Charlie Hebdo i a dos agents de policia del país veí.

Minut de silenci al Vendrell

Minut de silenci al Vendrell

On també s’ha realitzat un minut de silenci en homenatge a les víctimes de París ha estat al Vendrell. En aquest cas, les autoritats s’han concentrat a la plaça Vella de la vila, on hi ha la seu de l’Ajuntament, a la una de la tarda.

Quim P. Casadesús