.

.

TOTS 21

Ballesteros aquest matí mostrant un dels documents que demostren que no va cobrar res de la FMC

Ballesteros aquest matí mostrant un dels documents que demostren que no va cobrar res de la FMC

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha convocat aquest matí als mitjans de comunicació per reiterar la seva tranquil·litat i innocència després que ahir es donés a conèixer que ha estat imputat entre els 40 dels 44 alcaldes de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) que haurien cobrat dietes suposadament irregulars entre 2011 i 2012.

Ja anteriorment Ballesteros va demostrar documentalment que no havia cobrat, tot i que se’l cita igualment, i ahir l’equip de govern va emetre un comunicat al respecte. Tot i i així l’alcalde tarragoní ha volgut “donar la cara”, ja que diu estar “molt tranquil i puc mirar a la cara per dir-ho”. Tanmateix avança que “voluntàriament” presentarà el proper dilluns als jutjats corresponents els documents i prestarà declaració tot i que no ha rebut cap notificació oficial sobre la citació encara. “Em posaré a disposició de la justícia per col·laborar en el que faci falta” ha dit. “Tinc la tranquil·litat de no haver cobrat ni un euro i ni tan sols vaig donar el meu compte corrent per evitar cap errada ni inèrcia”.

A la vegada comenta que ahir el president de la Federació de Municipis va reiterar i fer públic “que cap euro va sortir en el seu favor”

Del mateix mode que en el comunicat d’ahir, ha volgut deixar clar que la imputació és una situació processal dins d’un procediment penal, “però que en cap cas és un acusat, és més, és una figura de garantia processal”. “És a dir, davant unes acusacions permet tenir més elements per defensar-se”. Finalment, recorda que “ara estem en una fase d’instrucció, per tant, al llarg del procés es pot suspendre aquesta imputació segons les investigacions que es vagin fent”. Si pel contrari el procés s’allarga i arriben les eleccions, diu que està en mans del seu partir confiar i presentar-lo com a candidat o no.

També ha volgut agrair la confiança i mostres de suport d’entitats, associacions i companys de consistori. L’oposició li ha expressat personalment sorpresa com la que també ha experimentat ell. “Em sorprèn, ja que he aportat la documentació i testimoni”. Diu que “no diré res nou del què ja he dit davant de la meva ciutat i ciutadans”. L’alcalde lamenta que es pugui fer un judici mediàtic, ja que “afectaria la meva honestedat”.

-Adrià Recasens-