.

.

TOTS 21

El cap de llista del PSC ha explicat que durant el govern «mai s'han abandonat les famílies amb pocs recursos» i que el projecte socialista passa per incrementar la partida de serveis socials, d'igualtat i també en la lluita contra la violència de gènere».

El cap de llista del PSC ha explicat que durant el govern «mai s’han abandonat les famílies amb pocs recursos» i que el projecte socialista passa per incrementar la partida de serveis socials, d’igualtat i també en la lluita contra la violència de gènere».

L’alcaldable per Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha presentat l’eix sobre serveis socials i pobresa energètica del programa electoral del PSC. El candidat socialista ha indicat que durant aquests anys «tothom que ho ha necessitat ha obtingut ajuda de l’Ajuntament de Tarragona i de la ciutat» i que «podem dir amb orgull que no hem deixat ningú enrere». De cara als propers quatre anys, Ballesteros ha explicat que «pensem seguir amb aquest camí, incrementant els recursos de serveis socials, d’igualtat i també per la lluita contra la violència de gènere». A més, ha assegurat que  «aquesta serà una condició sine qua non per parlar amb tots els grups polítics del futur». Per una altra banda, el PSC també farà una aposta important pels pensionistes, que són qui durant la crisi han suportat el pes econòmic de les seves famílies.

El candidat socialista ha recordat que quan va arribar d’alcalde, l’any 2007, l’Institut Municipal de Serveis Socials i les polítiques socials estaven sota mínims. Dos anys més tard, es va declarar la crisi econòmica i social i el govern socialista, prenent una decisió estratègica, va «prioritzar els recursos per aquelles famílies i persones que ho estaven passant i ho estan passant malament». A conseqüència d’aquesta decisió, l’increment de les partides en atenció social s’ha incrementat un 248%, tal com ha indicat Ballesteros.

L’Ajuntament de Tarragona és un dels primers consistoris en atenció social i amb una mitjana més alta de despesa per habitant: 134,47 euros. Cal recordar que la mitjana nacional està situada en 65,49 euros, mentre que la provincial en 49,64€. Cal recordar que els jubilats i els nens i nenes en edat escolar tenen transport públic gratuït (aproximadament uns 4.000 infants gaudeixen a l’any d’aquesta mesura). Cap família s’ha quedat sense llum i més de 500 han obtingut ajudes per evitar un tall de subministrament. L’empresa d’aigües EMATSA, que té com a soci majoritari l’Ajuntament de Tarragona, també ha fet un esforç molt important incrementant de 60.000 a 100.000 euros la partida per al Fons Social. Cap persona ha patit un tall d’aigua.

«Les polítiques socials no es toquen. No mourem ni un mil·límetre, més aviat al contrari, ara que sortim de la crisi econòmica i financera creiem que estem en condicions que podem destinar més recursos en la lluita contra la pobresa i la desigualtat», ha conclòs l’alcaldable per Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros.