.

.

TOTS 21

Imatge d’arxiu d’una actuació dels Mossos d’Esquadra

El director general de la Policia, Albert Batlle, acompanyat del director dels serveis territorials del Departament d’Interior, Joan Carles de la Monja, i de l’intendent cap de la Regió Policial Camp de Tarragona (RPCT), Jaume Giné, ha presentat avui el balanç de seguretat i activitat policial 2016 a la regió.

Batlle ha començat felicitant els mossos per la tasca policial a la regió i ha destacat la disminució dels fets penals que s’ha produït de forma homogènia a tot el territori. El director general de la Policia s’ha referit als robatoris amb força a domicili i ha fet incís en la necessitat de dotar-nos de més mecanismes legals per lluitar contra aquest tipus de delicte.

El cap de la RPCT, l’intendent Jaume Giné, ha explicat l’evolució dels fets penals a la regió en les seves diverses tipologies i ha destacat el treball dels mossos en col·laboració amb les policies locals que, amb la coresponsabilitat de la ciutadania, ha fet reduir un any més el número de delictes al territori. Giné també ha remarcat l’activitat policial que s’ha fet al territori fent especial referència a l’increment del 17% de les hores invertides en els diversos Programes Operatius Específics.

La Regió Policial Camp de Tarragona (RPCT) va registrar 40.980 fets penals durant l’any 2016, xifra que suposa un descens del 4,58% respecte l’any 2015 amb 42.949. Aquest descens consolida la tendència a la baixa dels darrers cinc anys. I és que dels 50.153 fets penals coneguts l’any 2012 hem passat als 40.980 d’aquest passat 2016, una reducció del 18,3%.

Per una banda, la col·laboració ciutadana i, per l’altra, la coordinació que mantenen els Mossos d’Esquadra amb les Policies Locals mitjançant operacions i dispositius conjunts han contribuït de manera notòria en la reducció dels fets delictius registrada a la regió. Així, la RPCT amb un -4,58% és la tercera de les nou regions policials de Catalunya que presenta un descens més important del número de fets penals per darrera de les Regions de Ponent (-7,27%) i Pirineu Occidental (-5,42%).

Quant a la taxa per mil habitants, la Regió Policial Camp de Tarragona se situa en els 66,94. Això suposa un descens de 7,3 fets per mil habitants envers el 2012, al global de Catalunya. La taxa de la RPCT està 4 punts per sobre de la mitjana de Catalunya i s’explica per l’alt nivell de població estacional i per l’atracció turística de la Costa Daurada que fa que durant els mesos d’estiu la població real a les comarques tarragonines sigui molt superior a la població censada.

La distribució dels fets penals a la RPCT mostra com el 85% dels fets són contra el patrimoni (34.644), el 12% contra les persones (4.969) i el 3% són altres fets penals (1.367). La reducció de fets penals afecta de manera diferent segons el tipus de fet: els delictes contra les persones baixen un -9,77%, els delictes contra el patrimoni registren un descens d’un -3,58% i la resta de fets es redueixen en un -9,65%.