TOTS 21

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, amb el cartell de la programació cultural de l’estiu de la ciutat. Foto: Eloi Tost

Tarragona ha presentat aquest dimarts la programació cultural per aquest estiu, marcada per les mesures sanitàries i la crisi derivada de la covid-19. L’alcalde de la ciutat i conseller de Cultura, Pau Ricomà, ha posat en valor poder oferir una quarantena d’actes en un context com l’actual. La música, amb actuacions en diferents espais de la ciutat, i el cinema en versió original, que es projectarà al Camp de Mart, són alguns dels principals esdeveniments previstos. També es posarà en marxa el Centre d’Art, amb una exposició d’Àngel Pomerol, i els 40 Principales iniciaran una gira per tot l’Estat amb concerts per seguir des dels cotxes que es farà a l’Anella Mediterrània. Ricomà ha indicat que la programació no està del tot tancada.

A banda de cinema, al Camp de Mart també hi haurà concerts. El dijous 27 d’agost actuaran Lildami i 31 FAM; i l’endemà ho faran Blaumut i Joina. A banda, el 29 d’agost hi haurà un recital de músiques mediterrànies amb Biflats i Barcelona Gipsy Balkan Orchestra. Finalment, també hi haurà dos concerts de la Banda Unió Musical de Tarragona, l’1 d’agost al Camp de Mart i el 22 al Parc de la Ciutat. Ricomà ha destacat poder utilitzar aquest espai, que està «a punt» per acollir esdeveniments. Amb tot però, es reduirà l’aforament per adaptar-lo a les mesures sanitàries i es preveu que hi pugui arribar a haver unes 800 persones.

Concerts al carrer

La música al carrer amb grups de l’escena local tindran protagonisme aquest estiu. D’una banda amb jazz, amb concerts en espais com el Fòrum de la Colònia, la plaça de l’Escorxador o la Casa Canals. De l’altra, amb actuacions de grups tarragonins en diferents barris, com Sant Pere i Sant Pau, la Móra, Bonavista, Torreforta o el Parc del Francolí. La majoria d’actes seran gratuïts, mentre que els que es facin en llocs tancats i en espais patrimonials tindran un preu de dos euros.

L’alcalde ha apuntat que a causa de la pandèmia han hagut de «fer una recomposició» de la programació prevista. «És una acte de resiliència absoluta i han sortit noves idees. El cinema al Camp de Mart no estava contemplat i les actuacions en diferents barris, tampoc. Ens ha servit d’oportunitat que ens ha fet plantejar coses diferents», ha assenyalat.

De cara al sectes de les festes majors de Sant Magí i Santa Tecla, el batlle ha confiat que aviat els arribi un protocol de cultura i festes des de la Generalitat, que els permetrà definir amb precisió com seran els actes. Tot i això, ha afirmat que les festes «es faran amb tota la brillantor que permeti el moment».

Programació

Jazz Estiu: El Jazz Estiu el podrem gaudir durant el mes d’agost. L’Ajuntament organitza aquest cicle de concerts, on estan representats tots els gèneres musicals a l’entorn del jazz: el tradicional i el contemporani. Davant mateix dels recintes patrimonials sonaran ritmes de dixieland, swing, manouche, folk jazz i músiques del món. En total seran vuit bandes de màxima qualitat, amb músics de les nostres comarques. La venda d’entrades es podrà fer per tarracoticket o al mateix recinte una hora abans de cada concert. El preu de l’entrada és de 2€.

Els concerts seran:

Dijous 6 d’agost / Fòrum de la Colònia

 • 20h – Stromboli Jazz Band (jazz tradicional)
 • 22h – Electric Triangle (jazz contemporani / elèctric)

Dijous 13 d’agost / plaça de l’Escorxador

 • 20h – Les Xiclettes (jazz vocal)
 • 22h – Swing Airlines (jazz i swing vocal)

Dijous 20 d’agost / Casa Canals

 • 20h – Luis Cojal (músiques del món)
 • 22h – The Manouches (jazz manouche)

Diumenge 30 d’agost / Plaça de L’Escorxador (els dos amb una mateixa entrada)

 • 20h – Olga Pes Quintet (jazz vocal / músiques del món) + Guillem Anguera Acústic Quartet (jazz folk / músiques del món)

Música al carrer:

Seguidament Tarragona reactiva la cultura també proposa música de Llevant a Ponent. La música al carrer arribarà de la ma de l’Àrea de Cultura i de l’Associació de Músics de Tarragona (aMt), que proposen cinc concerts de petit format al juliol, repartits entre dos dissabtes i a cinc escenaris diferents, corresponents a cinc barris de la ciutat: Sant Pere i Sant Pau, Torreforta, Bonavista, La Mora i Parc del Francolí. Properament s’anunciaran concerts a Sant Salvador i Ferran.

Els objectius són, d’una banda, el foment de la música en directe; també es pretén que la música torni a la vida quotidiana de la gent, amb aprofitament del talent local i també la recuperació de la normalitat en els espais públics.

Dissabte 18 de juliol

 • 13h – CONNEXIONS Trio, Torreforta
 • 20h – Ian Lints, La Móra

Dissabte 25 de juliol

 • 13h – TMN, Parc del Francolí
 • 20h – PEPPER And SOUL, Bonavista
 • 20h – ELLAS, Sant Pere i Sant Pau

Música al Camp de Mart: La música també arribarà al Teatre Auditori del Camp de Mart durant el mes d’agost. I es presenta amb una proposta renovada del que ja s’havia anunciat abans del confinament. D’una banda els concerts de Lildami i 31 FAM s’agruparan la nit del dijous 27 d’agost i de l’altra Blaumut amb Joina, seran el divendres 28 d’agost.

A banda d’aquests concerts ja previstos, també s’incorporen al cartell els concerts de la Banda Unió Musical de Tarragona (BUMT), un el dia 1 d’agost al Camp de Mart i l’altre el 22 al Parc de la Ciutat, tots dos a les 22h. Una altra novetat és el concert per la nit del 29 d’agost que amb sota el títol Músiques mediterrànies portarà l’actuació de Biflats i BGKO, també a l’Auditori.

Així mateix també podem anunciar un concert especial del Festival Minipop el 20 d’agost al Camp de Mart i el concert de l’emissora 40 Principals a l’Anella Mediterrània el proper 15 d’agost, que es podrà seguir des dels vehicles.

Properament es donaran a conèixer més detalls dels concerts al Camp de Mart i la venda d’entrades.

Cinema en versió original: Finalment i de manera esperada per a un nombrós públic, ja podem anunciar que l’Àrea de Cultura i l’Associació Cultural Anima’t presenten una cartellera d’estiu de cinema en v.o. al Camp de Mart. Des d’aquest divendres 3 de juliol i fins al 7 d’agost, a les 22h, podrem gaudir de cinema a la fresca, amb aforament limitat per un preu de 5€.

Puñales por la espalda; divendres 3 de juliol

1917; divendres 10 de juliol

Solo nos queda bailar; divendres 17 de juliol

Especiales; divendres 24 de juliol

Green Book; divendres 31 de juliol

Los miserables; divendres 7 d’agost

Eloi Tost – ACN