.

.

TOTS 21

La Pigota, en una actuació. Foto: bestiari.cat

Aquest dimarts, 6 de setembre, arrenca la Festa Major de La Pobla de Montornès, i ho fa després de dos anys sumament dificultosos degut a la pandèmia. Les festes continuaran fins a la Diada nacional, l’11 de setembre.

Avui dimarts tindrem com a menú inicial la plantada de bèsties a l’escola els Ametllers. Dimecres, 7, arribarà el tradicional pregó, del qual enguany s’encarregarà l’Associació de Veïns i Veïnes de Poblamar. Tot seguit, es farà la presentació de la colla infantil de la Pigota i en acabar l’acte serà el torn del Despertar de les Bèsties. D’aquesta manera es donarà oficialment el tret de sortida a la Festa Major.

Dijous 8, els grallers Puigperdiguers de la Pobla s’encarregaran de despertar el veïnat amb les matinades. Al migdia arribarà l’anada a l’ofici, amb la corporació municipi i el seguici popular fent el recorregut per tal de celebrar, a  les 13 hores, la missa en honor a Santa Maria. El menú del dia inclou partides simultànies d’escacs a la tarda i també una cantada d’havaneres amb rom cremat a càrrec dels Pescadors de l’Escala. Serà a la plaça de la Bassa,

Ja divendres, tindrem activitats d’educació ambiental obra dels alumnes de l’escola. Serà a l’entorn de l’Ermita de la Mare de Déu de Montornès. Hi haurà també la festa infantil, amb rocòdrom i tirolina, tot a la plaça de la Bassa. I ja de la nit, arriba per als jovent Va Parir Tour de FlaixBac. Dissabte 10 es viurà l’exhibició castellera del Baix Gaià, amb els Xiquets de la Torre i els Castellers d’Altafulla com a protagonistes, a més del correfoc i el concert ball amb l’orquestra Cimarron.

La Diada arrencarà amb l’esmorzar popular i la bicicletada. Durant el matí també es farà la lectura del manifest de la Diada, sardanes amb la Cobla Reus Jove i una degustació de vins. A la tarda, es podrà gaudir de la festa de final de temporada de la piscina i de l’obra de teatre, Daltabaix i d’un monòleg amb el còmic David Sas.

Programació

6 de setembre

Plantada de bèsties a l’escola els Ametllers amb el Gall de la Pobla i el Drac Pigota.

7 de setembre

20 h A l’Ajuntament, sorteig dels seleccionats per pujar al balcó i entrega del premi al guanyador del cartell de la festa major.

Pregó a càrrec de l’Associació de veïns i veïnes de Poblamar i presentació de la colla infantil de la Pigota I per acabar l’acte, el despertar de les bèsties.

8 de setembre

8 h Matinades amb els grallers Puigperdiguers de la Pobla.
12.30 h Anada d’ofici de la corporació municipal i seguici popular.
13 h Missa solemne en honor a Santa Maria a la Parròquia de Santa Maria.
18.30 h Partides simultànies d’escacs a la plaça de l’església.
22 h Cantada d’havaneres i rom cremat a la plaça de la Bassa amb els Pescadors de l’Escala.

9 de setembre

9 h Activitats d’educació ambiental pels nens i nenes de l’escola els Ametllers a l’entorn de l’Ermita de la Mare de Déu de Montornès,
17 h Festa infantil a la plaça de la Bassa: Rocòdrom i tirolina.
23.30 h Festa FlaixBac “Va Parir Tour La Pobla de Montornès 2022” a l’aparcament de l’antiga estació.

10 de setembre

18 h Exhibició castellera del Baix Gaià amb els Xiquets de la Torre i els Castellers d’Altafulla a la plaça de l’església.
20.30 h Correfocs pels carrers amb el Drac Pigota, el Gall de la Pobla, l’Espantarrucs del Penedès i els Diables de Vilabella. Sortida des de l’avinguda Catalunya.
23 h Concert Ball amb l’orquestra Cimarron a la plaça de la Bassa.

11 de setembre

8 h Esmorzar popular a la plaça de la Bassa.
9 h Bicicletada popular. Sortida des de la plaça de la Bassa i arribada a la piscina municipal.
10.30 h Manifest, sardanes amb la Cobla Reus Jove i degustació de vins a la plaça de la Bassa.
16.30 h Festa final de temporada a la piscina amb inflables i música.
20.30 h Teatre Daltabaix. Les germanes Rovira, capítol 2, a la plaça de la Bassa.
21.30 h Monòleg amb el còmic David Sas.