.

.

TOTS 21

L'Ajuntament de Roda de Berà

La segona edició del concurs literari Roca Plana arriba amb importants novetats, obrint la participació a tots els municipis del Baix Gaià i ampliant l’edat de participació, amb l’inclusió d’una nova categoria per a majors de 18 anys.

L’Ajuntament de Roda de Berà, a través de la Biblioteca Municipal, l’Institut Roda de Barà, i amb la incorporació enguany de la Xarxa de Biblioteques del Baix Gaià, tornen a engegar el concurs literari ‘Roca Plana’.

Com a novetat s’ha ampliat el número de categories, fins a tres. Per una banda podran participar els infants de fins a 12 anys, per altra els joves de 12 fins a 17 anys, i finalment els majors de 18 anys.

En les categories infantil i juvenil el tema serà de lliure elecció tot i que l’obra presentada haurà de contenir, com a requisit indispensable, les paraules ‘Baix Gaià’, ‘biblioteca’ i jaciment arqueològic’ i s’hauran d’incloure en el relat amb un cert grau de rellevància i coherència. Pel que fa a la categoria d’adults, la temàtica són els sentiments.

Altra de les novetats d’aquesta edició és que compta amb la col·laboració i participació de totes les biblioteques del Baix Gaià, fet pel qual s’ha obert la participació als vilatans de tots els municipis que conformen la subcomarca. Per aquest motiu els textos es podran fer arribar, abans del 31 de març, a qualsevol de les biblioteques o punts de lectura del Baix Gaià –Altafulla, Creixell, El Catllar, La Nou de Gaià, Riera de Gaià, Roda de Berà, Torredembarra o Salomó-, o a través de l’adreça de correu electrònic patronat.cultura@rodadebera.cat . Amb el text caldrà que els autors adjuntin el seu nom i cognoms, l’edat, el número de DNI, l’adreça i un telèfon de contacte.

Les bases

Cada participant podrà presentar una única obra, en llengua catalana, escrita durant aquest any 2014, amb correcció i sense contenir paraules ofensives ni malsonants, guardant respecte amb persones i institucions. Els relats hauran de tenir una extensió màxima de dos fulls, amb un cos de lletra de dotze a doble espai, o 4.200 caràcters.

La deliberació serà pressa per un jurat compost per persones vinculades al món de la cultura i la docència, qui escollirà el millor relat de cada categoria i quatre accèssits.

Els premis, una tableta i dues entrades 2×1 a Port Aventura per a les millors obres, seran entregats el 26 d’abril en un acte públic, del qual s’informarà del lloc i l’hora de celebració.

L’organització del certamen compta amb la col·laboració de Port Aventura i de Roda de Berà Ràdio.