.

.

TOTS 21

Un moment de l’acte inaugural de les jornades. Foto: Mauri

Una conferència de Margarida Aritzeta al Saló de Plens de l’Ajuntament ha obert aquest dimarts les jornades dedicades a Jordi Tiñena. L’escriptora i professora de la URV ha repassat l’obra de Tiñena, que ens va deixar al març de 2018.

La inauguració, presidida per l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha comptat amb les intervencions del vicepresident de la Diputació de Tarragona, Joaquim Nin; del vicerector d’Internacionalització de la Universitat Rovira i Virgili (URV), John Style; de la directora de la Càtedra Josep Anton Baixeras de la URV, Carme Oriol, i de la vídua de Jordi Tiñena, Berta Ramos.

La iniciativa està impulsada per una comissió d’escriptors amics i companys seus i l’organitza la Càtedra Josep Anton Baixeras de Patrimoni Literari Català de la URV.

Onze experts, professors d’universitat, de secundària, escriptors i periodistes, analitzaran l’obra de Tiñena des de diferents punts de vista.

Posaran de relleu els dos àmbits en els quals va destacar: d’una banda, el pedagògic, amb la seva activitat com a adaptador de clàssics catalans, i de l’altra, com a escriptor de novel·les situades en diferents marcs històrics, centrades en la postguerra i en l’actualitat, i del gènere negre.

Aquest dimecres i divendres, les jornades tenen lloc a la Sala de Graus del campus Catalunya de la URV, on cada tarda a partir de les 17 h hi ha programades 5 intervencions que aborden un aspecte concret de l’obra de Tiñena, i hi ha un debat posterior. Les jornades tenen un interès pedagògic i són vàlides com a curs de formació per al professorat de secundària.

La Diputació de Tarragona publicarà en els propers mesos el llibre que recollirà i ampliarà el contingut de les conferències.