.

.

TOTS 21

Presentació de les propostes de via pública als polígons industrials. Foto: Cedida

Presentació de les propostes de via pública als polígons industrials. Foto: Cedida

Ara Reus invertirà 400.000 euros anuals dels pressupostos municipals per activar un segon Pla Director pel manteniment i conservació dels polígons industrials de Reus. Serà un treball que es farà en tots els polígons industrials actuals.

“Si volem que Reus sigui un referent empresarial, necessitem l’excel·lència en tots els seus polígons industrials. Cal ser conscients de les seves necessitats en l’aspecte de manteniment i modernització perquè es converteixin en una font de captació d’empreses. Parlem de nuclis on es genera una activitat industrial molt considerable”, ha argumentat el candidat d’Ara Reus a l’alcaldia, Daniel Rubio Angosto.

El Pla Director incidirà en l’estat de deteriorament del paviment a causa del trànsit generat, la pintura de les senyalitzacions i la renovació de les voreres. “Cal aportar una solució en espais industrials que són claus per l’economia de Reus”, ha expressat Daniel Rubio. “Els propietaris de les empreses ens ho estan demanant i, com una mostra més d’escoltar i estar al costat de la ciutadania, presentem aquesta proposta”, ha exclamat.

El candidat d’Ara Reus ha recordat que el Pla d’Inversions de 2023 planteja una partida d’1,3 milions d’euros per al Pla Director de manteniment de la via pública en general, que n’inclou un d’específic per als polígons industrials. Una xifra, però, que Rubio considera “insuficient si volem tenir uns polígons industrials amb un manteniment impecable”.

Daniel Rubio ha argumentat que un bon pla de manteniment i conservació dels polígons industrials serviria a la vegada “per millorar la competitivat de les empreses instal·lades, però també per les que decideixen implantar-se a la ciutat. És per aquest motiu que cal aplicar-ho de forma immediata”.

Exportar el model de la comunitat energètica AgroReus als altres polígons
El candidat del partit municipalista, ha recordat que, amb data del passat desembre de 2022, hi havia més de 600 empreses que operaven als polígons d’activitat econòmica. És per aquest motiu que considera que “la qualitat ha de ser un factor referencial a tenir en compte, ja que els polígons industrials de Reus s’han de convertir en una referència en tots els àmbits atesa la seva situació estratègica”.

D’altra banda, i agafant com a referència la recentment creada comunitat energètica del polígon Agroreus, la més gran de Catalunya i un model d’èxit, Ara Reus donarà suport a la creació d’altres comunitats energètiques a la resta de polígons industrials del municipi. “Seguim apostant perquè l’energia no sigui un cost per a les empreses i que siguin més competitives”, ha conclòs Daniel Rubio.