.

.

TOTS 21

Captura de pantalla del vídeo del País

El País ha publicat una terribles imatges de l’assalt amb armes de l’exempleat de seguretat de l’empresa Securitas de Tarragona, gravades a la pròpia empresa, en el que va ferir tres treballadors el passat 14 de desembre. Va aconseguit fugir i finalment va ser ferit i detngut en una masia de Riudoms.

A les imatges es veu com E.M.S. pujà les escales fins a la segona planta, on està la seu de Securitas a Tarragona. El periodista Jesús García Bueno relata que anava amb perruca i la gorra de beisbol pretenent fer-se passar per una dona, però el van reconèixer. Aleshores, es treu la perruca, xerra amb el supervisor de l’oficina, Juan Jesús H., es palpa la butxaca dreta dels pantalons i treu una pistola, a la que li acobla un allargador casolà que li cau a terra. Aleshores, s’obre pas cap a les oficines, obre una porta i descàrrega diversos trets contra el gerent, José Manuel M. Quan Juan Jesús apareix de nou i forceja amb ell per a frenar-li, li dispara en una cama.

Aleshores, obre sense dificultat una finestra d’alumini, salta, i troba en l’oficina a la cap de servei, Luisa R. Li dispara diversos tirs més i recull les seves coses i marxa. Són tot plegat cinc minuts. M.E.S, vigilant de seguretat de l’empresa, que està de baixa des de fa sis mesos, portava molt de temps cuinant la venjança.

Hores més tard, els Mossos d’Esquadra van neutralitzat l’home, que s’havia atrinxerat armat en una casa abandonada als afores de Riudoms després de disparar i ferir de gravetat un mosso d’Esquadra. El vigilant de seguretat va resultat ferit en un intercanvi de trets amb els agents del Grup Especial d’Intervencions cap a dos quarts de cinc de la tarda. Els periodistes que esperaven en una rotonda propera van poder sentir una desena de trets i s’han parapetat darrere dels cotxes policials.

En plena fugida, envia un correu. Allí explica els perquès de l’atac: “Sortiré en les notícies amb Securitas” “No em queda una altra, faré la justícia amb les meves mans. Les lliçons que s’aprenen amb sang no s’obliden aviat. Securitas es recordarà de mi uns quants anys”. Diu que va viure un “infern” en l’empresa, que els caps li feien “la vida impossible”, que va ser víctima d’explotació laboral i discriminació per racisme. Sis mesos abans, ja havia advertit en altres correus que anaven a sortir tots “en les notícies”. “Vacunaré als caps de Securitas amb tres dosis de Glock-Pfizer de 9 mil·límetres. No vull matar-los, els deixaré fotuts (…) No estic boig, ho he planejat a la perfecció”, segons relata El País.