.

.

TOTS 21

Antonio López, al final del ple on es va consumar la moció de censura contra ell. Foto: Tarragona21

L’exalcalde socialista del Catllar, Antonio López, que va perdre l’Alcaldia per una moció de censura viscuda fa un any, ha afirmat que el canvi d’alcaldia que es produirà ara “suposarà una pèrdua per al poble” perquè “passarem de tenir un alcalde sense experiència de govern (Joan Díaz) a un altre sense experiència (Joan Morlà)”.

Díaz va dimitir la setmana passada per qüestions professionals que el forcen a no poder atendre l’Alcaldia, segons ha afirmat a Tarragona21. El juliol de 2016 va ser designat alcalde en una moció de censura contra el PSC conduïda per ERC, CiU, Units pel Catllar i ICV (7 regidors d’aleshores oposició municipal contra 4 del PSC governant).

López ha “entès” que Díaz hagi dimitit “per preparar-se unes oposicions” perquè “puc entendre que es vulgui buscar una carrera professional per assegurar el seu futur i el de la seva família”, però no combrega que es faci després d’una moció de censura quan ell li va oferir,  acabades les eleccions municipals, “tres anys com a primer tinent d’alcalde i un últim any com a alcalde”. “Si no podia atendre la seva feina, podia haver optat per la meva proposta”, ha dit a Tarragona21.

“Ser alcalde vol dir ser-ho els set dies de la setmana i estar en contacte diari amb veïns i entitats. Ell no ho ha pogut fer i va haver de delegar en un regidor perquè aquest mantingués reunions amb els col·lectius i amb les associacions de veïns del Catllar”, ha dit.

El ple on s’escollirà el nou alcalde tindrà lloc aquest dimarts a les 16:30 hores i serà de caràcter extraordinari. Joan Morlà, d’Units pel Catllar, sortirà escollit alcalde, però López presentarà candidatura: “Vam guanyar les eleccions, som la força més votada i tinc al darrer molta gent que ens dóna suport i que volia que governéssim”, ha afirmat.

J. Garcia