.

.

TOTS 21

Un instant del programa

Un instant del programa

L’Institut d’Altafulla ha disputat aquest divendres a Altafulla Ràdio una de les proves eliminatòries del concurs lingüístic ‘Pica Lletres’, que a partir de l’abril s’emetrà per una dotzena d’emissores. Un projecte en què alumnes de 2n d’ESO de diferents localitats competeixen des de les seves ràdios locals posant a prova el coneixement que tenen de català.

Així, des dels estudis d’Altafulla Ràdio tres alumnes de l’Institut d’Altafulla es van enfrontar a través de les ones a tres estudiants de l’Escola Cervetó des de Ràdio Granollers

Lletreig de paraules i jocs lingüístics

Tots sis van haver de superar les diferents proves lingüístiques que els plantejaven la presentadora del programa, Lali Giner, des dels estudis centrals de La Xarxa de Comunicació Local. Sota les mirades atentes dels seus professors i companys de classe, també presents als estudis de les emissores, van haver de lletrejar paraules i resoldre endevinalles i embarbussaments.

Els presentadors Eduard Virgili, des d’Altafulla Ràdio, i Paco Agudo, des de Ràdio Granollers, van ser els encarregats de presentar els alumnes en antena.

En les properes setmanes es gravaran la resta d’eliminatòries i al juny es disputarà la final entre els alumnes dels dos instituts amb millor puntuació obtinguda. De la final en sortirà el guanyador absolut de tot Catalunya.

El concurs s’estrena a l’abril a 12 emissores municipals El ‘Pica Lletres’, de 25 minuts de durada, es podrà escoltar a partir de l’abril a 12 ràdios municipals. A banda de Altafulla Ràdio i Ràdio Granollers, també l’emetran Canal Terrassa, Ràdio Vic, Cugat.cat, Fem Girona, Ràdio l’Escala, EMUN FM Ràdio, Radio Montblanc-L’Espluga FM Ràdio, reusdigital, Mataró Ràdio i Ràdio Vilafranca.

Aquesta serà la primera temporada radiofònica del ‘Pica Lletres’, un format nou per a un concurs que fins ara havia estat només televisiu. És un projecte de La Xarxa fet en col•laboració amb ràdios i televisions locals, i produït per Antàrtida Produccions.