.

Una de les actuacions del festival d'Altafulla

El Festival de Música Independent i de petit format Altacústic d’Altafulla, que ha organitzat la regidoria de Cultura de l’Ajuntament per primera vegada aquest cap de setmana passat ha culminat amb una crítica excel·lent per part del públic assistent i l’organització. Unes qualificacions positives que han posat als vuit concerts d’aquest divendres i dissabte.

Part del públic, a les Escales de la Placeta

Per la Plaça del Pou (Escenari del Pou), les Escales de la Placeta (Escenari de la Placeta) i les Escales del carrer Nou (Escenari Estrella) s’han pogut veure grans propostes de la millor música d’autor així com descobrir els nous valors de cantautors catalans. Divendres va ser el torn de Joan Colomo, Oslo, El Teatre Magnètic i Inspira. Pels diversos espais, dissabte van passar-hi: Judit Neddermann, Dear, Pau Vallvé i Egon Soda.

Si se suma el públic d’ambdós dies, en total han passat per Altafulla unes 2.500 persones. Des de la regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament d’Altafulla, Jordi Molinera n’ha fet un molt bon balanç. “Fem una valoració molt positiva. Ha estat un gran encert la programació d’actuacions musicals de petit format en un lloc tan privilegiat com és la Vila Closa”, i ha afegit: “Hi ha hagut una molt bona resposta per part del públic que, tot i organitzar-se altres esdeveniments musicals arreu del territori, han vingut expressament fins a Altafulla”. Tan bons han estat els resultat que la regidoria i els tècnics ja estan treballant de cara a la propera edició.

Previsions acomplertes

Per la seva banda, Enrique Colmenar, director artístic del festival, ha valorat molt positivament la resposta del públic des que es va anunciar el festival. De fet, Colmenar ja preveia una bona assistència arran de les respostes que havia tingut la pàgina web, que es va bloquejar uns dies per l’allau de visites que anava rebent.

Cal destacar el fet que la revista especialitzada Enderrock hagi catalogat el certamen d’entre els de més encant dels Països Catalans en aquestes dates. Un dels objectius del certamen és aflorar la nova escena musical catalana, i principalment, la que es produeix al Camp de Tarragona. L’organització ha destacat l’espai i el format del festival i ha recordat que, “aprofitant que la Vila Closa és conjunt històric i artístic, la voluntat és fomentar aquests racons com a espai musical de petit format”.