.

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso; el portaveu del Col·lectiu d’Artesans, Diego Spano; i el regidor de Turisme, Jaume Sànchez, durant la presentació de la Fira d’Artesans.

El Col·lectiu d’Artesans i la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Altafulla ja ho tenen tot enllestit per endegar els motors de la Fira d’Artesans d’Altafulla, que enguany celebra la seva 21a edició amb més ganes que mai. L’edició de l’any passat, que havia de ser especial pel 20è aniversari de l’esdeveniment, es va portar a terme amb un clima marcat pels atemptats del 17 i 18 d’agost a Barcelona i Cambrils, i la tristor va emprendre a suspendre tota l’activitat cultural i de les entitats.

La 21a Fira d’Artesans d’Altafulla arriba, un estiu més i amb més força que mai. Aquest dimarts al matí, el Col·lectiu d’Artesans d’Altafulla, que organitza l’esdeveniment en col·laboració amb l’Ajuntament d’Altafulla, ha presentat aquesta edició especial que farà parada a la zona de les Eres d’Altafulla, del 16 al 19 d’agost, en horari de 18 a 24 hores.

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso; el portaveu del Col·lectiu d’Artesans, Diego Spano; i el regidor de Turisme, Jaume Sànchez, han explicat tots els detalls de l’esdeveniment referència al territori en fires d’artesania de qualitat.

Alonso ha destacat el paper dels organitzadors i el retorn que reben dels artesans i paradistes, “que són els primers en valorar la qualitat de la fira”. A més, ha posat en valor “el seu creixement sostingut, que fa que mantingui la qualitat i que, a la vegada, sigui una trobada familiar, amb un èxit consolidat, i una fira que es promociona sola”.

Aquesta 21a edició serà “especial i molt esperada”, com ha assegurat el regidor de Turisme de l’Ajuntament d’Altafulla, Jaume Sànchez, qui també ha recordat els atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils, que van suposar un xoc per Altafulla i per la Fira i ha afegit que “enguany gaudirem tranquils i en pau”. En aquest sentit, Alonso ha afegit que els visitants gaudiran de la fira “amb tota la seguretat garantida”.

El regidor de Turisme ha assegurat que esperen, en aquesta 21 edició, més de 40.000 persones a Altafulla, superant les xifres d’altres edicions. Com ha assegurat durant la presentació de la Fira aquest dimarts Diego Spano, membre del Col·lectiu d’Artesans d’Altafulla i coordinador de la Fira d’Artesans, aquesta 21a edició  serà “com si fos un 20è aniversari” perquè a Altafulla i a tot el territori “hi ha més ganes de fira que mai”.

Diego Spano ha afegit que aquesta és “un fira referència al territori de la creació artesana i un aparador de la marca Altafulla”. El número de parades es manté en aquesta 21 edició de la Fira d’Artesans amb l’objectiu de “no saturar la fira”, ha afegit. Enguany, però, se’n renoven un 30% de les 120 parades per mantenir la fira “ben viva i dinàmica”.

Enguany es potenciarà la zona infantil

El programa d’activitats de la Fira d’Artesans celebra aquesta edició 21a amb una proposta atractiva, variada i per a tots els públics. Com a novetats en aquesta edició, es potenciarà la zona infantil amb activitats noves i s’ampliarà la zona de la granja, una de les que té més èxit entre els més petits.

Pel que fa a la mostra d’oficis, enguany es podrà tornar a veure el ferrer, el fuster, la filadora, el pica-pedrer, la ceramista i, a més, enguany es dedicarà la fira a l’ofici del vidre, amb dos artesans que faran una demostració de vidre bufat durant els dies de la mostra i també treballaran el trencadís.

Les entitats culturals locals també tindran un paper important durant els quatre dies i la música serà un dels plats forts, com és habitual. Una barreja de creació artesana i artística que fan de la Fira d’Altafulla un espai de creació.

La Fira obrirà amb la rapsoda i actriu Joana Badia

La Fira obrirà dijous, 16 d’agost, amb la rapsoda i actriu Joana Badia, amb contes per a petits i grans. Al vespre hi haurà un espectacle de clown i a la nit la cantautora vallenca Maria Jacobs passejarà la seva veu a la gespa del Castell.

El concert d’arpes Trio 114 Cordes i el grup Vintage Cover Band són les propostes de divendres. El grup Julivert, els Gegants d’Altafulla, la contacontes Pepi Miró i Jay Lem’on són altres dels protagonistes del programa cultural i musical de la fira.

Record a les víctimes dels atemptats de l’estiu passat

Els organitzadors han decidit, a més, tenir enguany un record especial a les víctimes dels atemptats de l’estiu passat i han convocat un minut de silenci a  l’escenari de la gespa del Castell, aquest divendres, 17 d’agost, a les 8 del vespre, en el que seran presents els paradistes i entitats que no van poder fer-ho l’any passat.

Pel que fa a l’aparcament, es mantenen les 400 places d’estacionament a la zona, que estaran senyalitzades amb plànols, i enguany dos agents controladors ajudaran a facilitar l’aparcament als visitants. El trenet turístic també servirà com a mitjà de transport per facilitar la mobilitat de les persones que visitin la fira.

Cal destacar també que el Museu Etnogràfic d’Altafulla estarà obert de 19 a 22h i s’oferiran visites guiades per aquest espai identificat amb la vida rural i d’oficis antics del municipi.