.

.

TOTS 21

El Baix Gaià es reivindica com una destinació turística idònia per l’entorn i els productes de proximitat. Aquesta subcomarca tarragonina ha engegat per primer cop una campanya publicitària a fi de dinamitzar una temporada turística marcada pels efectes de la covid-19. El primer municipi en promocionar-se és Altafulla. L’Ajuntament vol fer publicitat del municipi, sense desmerèixer la promoció que porta a terme el Patronat de Turisme de la Diputació sobre la Costa Daurada. D’una banda, es difon un anunci en el qual es presenta Altafulla com una destinació de platja “tranquil·la” i “segura”, destacant el comerç de proximitat. D’altra banda, els comerços han començat a sortejar des d’aquesta setmana xecs regals per valor total de 1.000 euros.

L’acció s’emmarca en la iniciativa promocional denominada ‘l’Oca del Baix Gaià’, inspirada en el tradicional joc de taula. Més d’una trentena de comerços participen en aquesta acció, en la qual es proposa al client que faci un itinerari per determinats establiments -que s’anirà canviant diàriament- a canvi d’optar a xecs regal de 10 i 50 euros. “L’objectiu és que la gent faci poble i gasti en els comerços d’Altafulla, tenim molts llocs on es pot comprar”, afirma a l’ACN la regidora de Turisme, Natàlia Sanz. La regidora explica que aquesta zona és visitada per un turisme de proximitat, sobretot català i també d’Aragó i País Basc, i que a l’estiu, la població es pot arribar a doblar i triplicar.

En aquesta campanya de l’oca, es proposen altres jocs amb la ciutadania amb el mateix propòsit d’incentivar el consum d’activitats i productes de proximitat. La idea és fer interactuar tant veïns com visitants amb la vila i el seu teixit comercial. L’Ajuntament ha invertit poc més de 7.000 euros en el vídeo promocional, en el qual hi participa l’actriu Ares Teixidó, i en finançar les accions comercials promogudes a través del canal de comunicació de ‘l’Oca del Baix Gaià’, impulsada per un grup d’empresaris locals. La iniciativa, que ha arrencat just aquest dilluns, es vol fer extensiva a la resta de la subcomarca del Baix Gaià i establir sinergies entre els diferents municipis.

Redacció