.

.

TOTS 21

Enguany es dediquen a les plantes aromàtiques del Baix Gaià i hi participen un total de nou restaurants

Enguany es dediquen a les plantes aromàtiques del Baix Gaià i hi participen un total de nou restaurants

Altafulla celebrarà del 25 d’octubre a l’11 de novembre la 12a edició de les Jornades Gastronòmiques, que enguany canvia de format i de temàtica i manté la coincidència de dates amb la Festa Major de Sant Martí.

La novetat més destacada d’aquesta edició, que compta amb la participació de nou restaurants, se centra en el fil conductor, que passa de la garrofa a les plantes aromàtiques del Baix Gaià com la farigola, l’espígol, el romaní, la menta, el fonoll i la sàlvia. D’aquesta manera, es vol “reintroduir les diverses espècies autòctones a les nostres cuines”, ha assenyalat la regidora de Comerç i Turisme, Natalia Sanz.

Un dels altres canvis respecte edicions anteriors és el format de l’oferta. El comensal podrà escollir entre un menú, un plat únic o els postres. El preu dels menús oscil·la entre els 20 i 30 €; el del plat únic, d’entre 8 i 12 €, i els postres de 3 a 5 €. Es pot degustar diferents i variats plats com la crema de carbassa amb espígol, vedella estofada melosa, pastisset de la cistella de bolets amb sàlvia i cebeta tendra, pizza individual de xocolata amb menta o brownie de xocolata amb menta, entre d’altres.

Les jornades comptaran també amb el Concurs al Plat!, on els comensals podran participar en un concurs de fotografia a les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram, amb l’etiqueta #aromatiques2019, i d’entre totes les imatges, se n’escolliran tres que seran obsequiades amb uns llibres sobre el Baix Gaià. Les persones premiades es donaran a conèixer el pròxim 15 de novembre.

Una altra de les novetats és l’organització d’un taller per adults i infants amb l’objectiu d’aprendre a cuinar quatre plats relacionats amb les plantes aromàtiques del Baix Gaià. Se celebrarà l’1 de novembre a les 12:00h a la cuina de la llar d’Infants Hort de Pau, i el preu d’inscripció és de 3 euros. La data límit d’inscripció és el 30 d’octubre, a l’Oficina de Turisme. Els infants han d’anar acompanyats d’una persona adulta. L’aforament està limitat a les 15 persones.

Les Jornades Gastronòmiques de les #aromatiques2019 donaran el tret de sortida el pròxim divendres 25 d’0ctubre amb un maridatge de cerveses, vins i caves del territori amb música a la plaça del Pou. El preu de la consumició serà de 2 €.

Els restaurants participants en aquesta 12a edició són les Bruixes de Burriac, El Pozo, Solocomo, El Bruixot, Maritime Beach Club, Costa Daurada, La Taberna del Mar, El Mercadet i Voramar. L’organització va a càrrec de la regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament i la col·laboració del Consorci Turístic del Baix Gaià.