.

.

TOTS 21

El nou director de l'hospital Joan XXIII, Albert Pons. Foto: Tarragona21

El nou director de l’hospital Joan XXIII, Albert Pons. Foto: Tarragona21

El metge internista Albert Pons, fins ara director del prestador de serveis sanitaris GiPSS, és el nou director de l’Hospital Joan XXIII, segons ha sabut Tarragona21. La notícia del seu nomenament, que encara no s’ha fet pública, va ser feta dijous passat a la Junta Clínica de l’hospital tarragoní en el que va suposar una sorpresa per als presents. Pons ocuparà el càrrec de Llorenç Mairal, que només ha estat director durant un any i mig.

Pons és home de confiança del gerent de l’ICS al Camp de Tarragona, Rafael Gràcia, que ocupa aquest càrrec des del 4 d’abril passat i en substitució de l’anterior gerent, Pere Montserrat. És Gràcia qui va comunicar la notícia.

Llicenciat en Medicina i Cirurgua per la Universitat de Cantàbria, el vallenc Albert Pons era el responsable dels plans funcionals per crear una sola unitat dels tres proveïdors sanitaris al sistema de salut públic del Tarragonès i el Baix Penedès (ICS, GiPSS i Xarxa de Santa Tecla). Se’l considera així mateix un home proper al màxim responsable de Santa Tecla, Joan Maria Adserà.

Els dubtes se centren ara entre la professió mèdica sobre si quedaran aturats o no els plans funcionals, dels quals s’ocupava Pons. L’Institut Català de la Salut (ICS), GiPSS i Santa Tecla van signar un conveni  el març del 2013 on es defineix que s’han de buscar sinergies per afavorir la col·laboració, la cooperació i la coordinació entre aquests tres proveidors.

A partir d’aquí es defineixen projectes transversals o línies assistencials, que tenen un contingut més enllà d’un servei. Hi participen moltes professions sanitàries i molts nivells assistencials; i, les Unitats Funcionals Territorials. Es pretén racionalitzar les duplicitat de serveis, sobretot amb aguts entre la Tecla i Joan XXIII (ICS), i entre la Tecla i el sociosanitari del Francolí (GiPSS). D’aquí en sorgien els plans funcionals.

J. Garcia