.

.

TOTS 21

Una imatge de les obres. Foto: Cedida

Una imatge de les obres. Foto: Cedida

Aigües de Reus ha començat aquesta setmana les obres de renovació de la xarxa de sanejament al carrer Tívoli (entre els carrers Ample i de Castellvell), amb una durada prevista d’un mes i que comporten la interrupció del trànsit en el tram afectat.

Com és habitual en totes les obres que impulsa a la ciutat, Aigües de Reus posa a disposició dels veïns de l’àrea un telèfon (977345843) per a qualsevol consulta durant les obres i agraeix anticipadament la col·laboració dels veïns de la zona, tot desitjant que les molèsties i interferències siguin mínimes durant l’execució dels treballs.

Aquestes obres cal emmarcar-les en tot un seguit d’inversions que Aigües de Reus impulsa aquest 2023 per millorar les xarxes d’abastament i sanejament en diversos punts de la ciutat. Així, ara mateix són a punt de completar-se les obres de renovació i reparació de la xarxa d’abastament en el carrer Closa de Mestre, i la instal·lació de tres nous encreuaments de la xarxa d’abastament (carrer del Doctor Ferran, Passeig Sunyer i Riera de Miró). D’altra banda, ben aviat també està prevista la reparació de la xarxa d’abastament del carrer Robert Aguiló (entre els carrers del General Moragues i Dr. Robert).

Obres ja finalitzades en aquest primer tram de l’any, són les següents: la instal·lació d’una nova arqueta de formigó armat al carrer d’Hongria, a l’entrada del sector Tecnoparc; la rehabilitació de l’antiga xarxa de sanejament en alta al Jardí dels Poetes (entre els carrers Vicaria i Escultor Sunyol); i la reparació de les xarxes d’abastament de l’avinguda Països Catalans (entre els carrers d’Alcalde Joan Bertran i Mare Molas) i de l’avinguda Pere Cerimoniós (entre les avingudes del Carrilet i de Jaume I).

Tots aquestes treballs sumen un pressupost de 562.552 euros, que, com és habitual, no representen cap despesa per als veïns dels carrers afectats, sinó que estan finançats íntegrament per l’empresa municipal. La majoria d’obres (cinc en total) tenen a veure amb la millora del comportament hidràulic de la xarxa d’abastament, en tractar-se de canonades que tenen diàmetres petits (de 60 a 80 mm) i que ara son substituïdes.